Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode: Bitcoin Kritik Seviyenin Altına Düştü, Büyük Dalgalanma Gelebilir

Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüş, geçtiğimiz son 3 ay içerisinde BTC satın almış pek çok yatırımcıyı zarara soktu.

Blockchain analiz firması Glassnode’un araştırmasına göre 1 gün-1 hafta, 1 hafta-1 ay ve 1 ay-3 ay yaş aralığındaki coinlerin tamamı, ortalama olarak zararda gözüküyor.

Birim başına ortalama 58.000 dolardan Bitcoin satın almış 3 ay-6 ay aralığındaki yatırımcılar ise gerçekleşmemiş kara sahipti. Ancak CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı, bugün 58.000 dolar seviyesinin de altına düştü.

200 günlük ortalamayı kırdı

Glassnode verilerine göre gerçekleşmemiş kara sahip yatırımcılar, genel olarak birim başına ortalama 19.400 dolardan Bitcoin aldı ve 40.000 dolardan fazla kara geçti.

Buna karşın gerçekleşmemiş zararı olan yatırımcılar ise yaklaşık 66.100 dolardan alım yaptı ve 5 bin dolardan fazla zarara geçti. Bunların büyük bir kısmını kısa vadeli yatırımcılar oluşturuyor.

Her bir aktif yatırımcının ortalama maliyetini yansıtan Gerçek Piyasa Ortalaması (True Market Mean), 50.300 dolar seviyesinde duruyor.

Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalaması, 58.200 dolar. Bitcoin’in bu seviyenin üstünde durması bullish; altına düşmesi ise bearish olarak değerlendiriliyor. Glassnode verilerine göre Bitcoin’in bunun altına düşmesi, kısa vadeli yatırımcıların büyük bir kısmını zarara soktu.

Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamasının altına en son Ekim 2023’te düşmüştü. Ardından başlayan ralli, Bitcoin’i rekor fiyata taşıdı.

Piyasada volatilite bekleniyor

Glassnode araştırmasına göre farklı zaman aralıklarındaki Gerçekleşmiş Volatilite değişiminin negatif olması, piyasadaki volatilitenin kasıldığını ima ediyor. Bir yandan son 60 gün içerisinde tepe fiyat ile dip fiyat arasındaki fark da sıkışıyor.

Kısa vadeli yatırımcıların satış tarafındaki risk oranı, tarihin en düşük seviyelerine geriledi. Bu, piyasada bir denge ortamı oluştuğuna işaret ediyor. Glassnode araştırmacılarına göre bu, volatilitenin ilerleyen süreçte artacağı anlamına gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!