Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Kurucusundan Bitcoin İçin Olumlu Sinyaller: Büyük Patlama An Meselesi!

Bitcoin’de short (kısa) pozisyonların sene başından bu yana giderek zayıfladığı öne sürülürken günlük grafiğin yükseliş işaretleri verdiği ima edildi.

On chain analitik platformu Glassnode’un kurucu ortağı Yann Allemann 22 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin’de sene başından bu yana satışların alıcılar tarafından kararlı karşılanışı sonucunda short pozisyonların giderek azaldığını belirtti.

Resim

Buna karşılık Bitcoin’in 50 günlük fiyat ortalamasının (MA50) 200 günlük fiyat ortalamasının (MA200) üzerine çıktığına dikkat çeken kurucu ortak, fiyatın patlamasının “an meselesi” olduğunun altını çizdi. Golden Cross olarak adlandırılan ve 50 günlük fiyat ortalamasının 200 günlük fiyat ortalamasını kesişiyle oluşan formasyon, fiyatın yönüne dair güvenilir bir sinyal olarak kabul ediliyor.

Alleman konu hakkında yayınladığı gönderide, şu ifadeleri kullandı:

Sağlam bir destek olan 200 günlük hareketli ortalamanın altına düşmek için sayısız girişimde başarısız olduktan sonra short pozisyonlar tükeniyor. 50 günlük fiyat ortalaması 200 günlük fiyat ortalamasının üzerine çıktı. Patlama an meselesi.

Öte yandan Alleman paylaştığı grafikte, geçmişte yaşanan benzer senaryolarda %693’e varan değer kazançları yaşandığını vurgulayarak bir olası yukarı yönlü bir harekette önemli karlar sağlanabileceğini ima etti.

Uzmanlar, yakın zamanda Bitcoin 7 günlük konsolide fiyat aralığının son 3 yılın en düşük seviyelerine eriştiğini ve yakın zamanda yüksek volatiliteli fiyat hareketleri beklenebileceğine gönderisini hatırlatarak yukarı yönlü sert bir rallinin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!