Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GMO Internet Geçtiğimiz Yıl Kripto Para Sektöründe 12 Milyon Dolar Zarar Aldı

Japonya’nın dev şirketlerinden olan GMO Internet, geçtiğimiz yıl kripto para sektöründeki faaliyetleri dolayısıyla 11.75 milyon dolar civarında zarar aldı.

Japonya’daki bilgi teknolojileri sektörünün dev şirketlerinden olan GMO Internet geçtiğimiz gün 2018 yılına ilişkin mali raporunu yayınladı. Şirket yayınladığı bu rapora göre geçtiğimiz yıl içerisinde kripto para sektöründeki faaliyetleri sayesinde 74.51 milyon dolar değerinde gelir elde etmeyi başardı.

Şirket, kripto para borsası işleterek yaklaşık 7 milyon dolar civarında kar elde etmeyi başarsa da madencilik sektöründe aradığı başarıyı yakalayamadı. Öyle ki şirketin madencilik operasyonları yıl boyunca düşüş gösterdi ve şirkete 18.3 milyon dolar değerinde zarara mal oldu.

GMO Internet geçtiğimiz yıl kripto para madenciliğiyle ilgili çeşitli sorunlar yaşamış, aktarım aşamalarında birbirinden farklı aksaklıklarla karşı karşıya kalmıştı. Şirket bu yüzden geçtiğimiz aylarda bu faaliyetlerden 320 milyon dolara kadar varabilecek büyüklükte bir zarara uğrayabileceğini öngörmüştü. GMO Internet, kripto para madenciliğinden zarar etmiş olsa da bu zararının öngördüğü kadar büyük olmamasından dolayı memnun durumda.

GMO geçtiğimiz gün yayınladığı bildiride kripto para madenciliğiyle ilgili yeni kararlar aldığını da belirtti. Şirket hash oranını artırmış olsa da yeteri kadar verimli bir sonuç alamadı ve dolayısıyla madencilik merkezinin yerini değiştirmeyi planlıyor.

Özellikle kripto para piyasasında yaşanan düşüş Dünya genelindeki madencilerin ciddi oranlarda zarar elde etmelerine yol açtı. GMO Internet, zorlu piyasa şartlarıyla mücadele edebilmek için daha verimli bir bölgeye geçiş yapmak ve madencilik operasyonlarını orada devam ettirmek istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment