Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs: Bitcoin 2023 yılının en iyi performans gösteren varlığı

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs verileri Bitcoin’in (BTC) bu senenin başından beri en iyi performans gösteren varlığı olduğunu ortaya koydu.

Goldman Sachs tarafından yayınlanan son veriler, Bitcoin’in 2023 yılının başından beri en iyi performans gösteren varlığı olduğunu ortaya koydu. 2023 yılının ilk günlerinden bu yana istikrarlı yükseliş trendini koruyan Bitcoin, yaklaşık %70 değer kazandı. Öte yandan geleneksel yatırım araçları %5 ila %15‘lik yükseliş performansıyla ciddi anlamda Bitcoin’in gerisinde kaldı.

En çok tercih edilen yatırım araçlarından altın yılbaşından bu yana %8 yükselirken gümüş %3 değer kaybetti. Bununla birlikte Russell 1000 Growth %10, S&P 500 %4, Nasdaq ise %15 yükseliş yaşayarak Bitcoin’in gerisinde kalan diğer isimler oldu.

Bitcoin, son yükseliş performansını önemli ölçüde ABD bankacılık krizinin ardından gösterdi. FED’in faiz artırım politikasında duraksamaya gideceğine dair baskın düşünceler ve piyasaya likidite olarak eklenen yüz milyarlarca dolarlık para ile yükselişini güçlendiren Bitcoin, finansal piyasalardaki gergin ortam devam ederken tekrardan güvenli liman olarak yatırımcıların ilk tercihleri arasında yer aldı.

CoinGecko verilerine göre sadece son 2 hafta içerisinde %27 yükseliş sergileyen BTC yazım esnasında 28 bin dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!