Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX Kurucusundan Yeni Blockchain’e Dair Daha Fazla Bilgi Geldi: Test Ağı Yakında!

Kripto para borsası OKX’in (OKB) kurucusu Star Xu, yakın zamanda duyurulan ve kullanıcılar tarafından oldukça büyük bir destek gören yeni blockchain’e dair bazı detayları paylaştı.

Star Xu 20 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, gelen sorular üzerine piyasaya sürülmesi beklenen OKBChain‘in test ağının kısa süre içerisinde başlayacağını söyledi ve OKTChain ile aralarındaki farklılıklara değindi.

Xu, OKBChain‘in  Ethereum (ETH) üzerinde yan zincir teknolojisinden başlayıp Sıfır Bilgi (ZK) teknolojisine doğru gelişecek bir katman-2 blockchain’i olacağını belirtti.

Kurucu bunun yanı sıra mevcut OKTChain‘in rust veya c++ yazılım dilleri ile revize edilerek yüksek performanslı merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) oluşturmaya elverişli bir katman-1 blockchain’i olacağını ve yakın zamanda OKTC WASM olarak lansmanının yapılacağını bildirdi.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %19,3 değer kaybeden OKX’in yerel token’ı OKB, son 24 saat içerisinde yaşadığı  %2,2 düşüş ile yazım esnasında 46,91 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Xu, yakın geçmişte yaptığı duyuruda, OKB’nin işletmelere yönelik iş çözümlerine ağırlık vereceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!