Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs: Bitcoin’in Şubat Ayının En Düşük Değerinden De Aşağıya Düşme Potansiyeli Var

12 Mart’ta Business Insider’ın bildirdiğine göre geçtiğimiz günlerde Goldman Sachs’ın Sheba Jafari tarafından yönetilen teknik analiz ekibi, Bitcoin’in (BTC) Şubat ayının en düşük seviyesinin de altına düşebileceği büyük kripto para risklerinin olduğunu belirterek, bir başka BTC tahmininde bulundu.

Ekip, pazar günü, müşterilerine Şubat’ın dip seviyesi olan 5922 $’dan aşağı inme tehditi olduğu konusunda bir uyarı notu gönderdi. Jafari’nin ekibi, bir sonraki satışın kısa dönem destek noktası olan 9210 $’ın kırılması ile olacağı konusunda tavsiye verdi.

Jafari şunları söyledi:

“Bu ani düşüş, daha dürtüsel bir düşüş için potansiyel anlamına geliyor”.

Ekibi, yatırımcıları BTC fiyatına dikkat etmeleri konusunda uyardı:

“Bir sonraki seviye 7.667 dolar ile 7.198 dolar arasında olacak”.

“Yakın zamanda olabilecek ani bir fiyat düşüşü, yapısal hasar olacağı konusunda uyarıda bulunuyor ve yeni düşüş risklerini arttırıyor. Bitcoin’in tekrar dengelenmesi için 9.332 doların üstüne çıkması gerekiyor”.

Goldman Sachs’daki teknik strateji başkanı Jafari, Bitcoin eleştirileri ile biliniyor. Temmuz 2017’de Jafari, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 4.000 dolar olacağını öne sürmüştü. Daha sonra Kasım 2017’de BTC’nin 7.000 dolara ulaşmasıyla Jafari, Bitcoin’in daha yüksek seviyelere çıkmadan önce 8.000 dolarda güçleneceğini belirten bir başka tahminde bulundu.

Bitcoin’in fiyatı, Şubat 2018’de 6.048 dolara düşmeden önce 2017 Aralık ayı sonunda 20.000 dolardı. Bazı uzmanlar, kripto para fiyatındaki düşüşün aynı eskiden en büyük global Bitcoin borsası olan Mt.Gox’un 400 milyon dolarlık iflasından kaynaklanan düşüş gibi olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment