Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Kendi Dijital Parasını mı Geliştiriyor?

Goldman Sachs CEO’su, şirketin kendi dijital parasını oluşturmayı düşündüğünü açıkladı.

Finans dünyasının dev isimleri dijital paralarla yakından ilgilenmeye devam ediyorlar. Öyle görünüyor ki JPMorgan’ın ardından Goldman Sachs de kendi dijital parasını oluşturmayı düşünüyor.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, Fransa’daki bir gazeteye dijital paralarla ilgili bazı demeçler verdi ve şirketin dijital paralara karşı tutumundan bahsetti.

Solomon, JPMorgan’ın kendi dijital parasını oluşturacak olmasıyla ilgili bir yorum yaparak Goldman Sachs’in de bu konu hakkında araştırmalar yaptığını belirtti:

“Şu anda dünyadaki tüm büyük çaplı finans kurumlarının tokenlaştırma, sabitkoin ve temassız ödeme teknolojilerini araştırdığını varsayabilirsiniz.”

Finans dünyasının en büyük isimlerinden biri olan JPMorgan Chase’in bu yılın sonlarına doğru kendi dijital parasını test etmeye başlaması bekleniyor.

JPMorgan’ın finans dünyasının bir başka devi olan Goldman Sachs de takip edebilir gibi görünüyor.

JPMorgan’ın yanı sıra sosyal medya devi Facebook da Libra adı altında kendi kripto parasını geliştiriyor. Solomon, gazeteye verdiği demeçlerde Facebook’un kripto parasıyla ilgili de bazı yorumlar yaptı. Solomon Goldman Sachs’in Libra projesini bir hayli “ilgi çekici” bulduğunu vurguladı ancak konuyla ilgili daha fazla detaya girmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment