Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Eski Yöneticisi Bitcoin ve Ethereum’u İşaret Etti: Boğa İçin Tarih Verdi!

Goldman Sachs’ın eski yöneticisi ve Real Vision CEO’su Raoul Pal, içinde bulunduğumuz dönemin kripto paralara yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu ayrıca Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için önümüzdeki 18-24 aylık sürecin çok karlı olabileceğini söyledi.

Raoul Pal, analist Scott Melker ile gerçekleştirdiği yakın tarihli röportajda Bitcoin, Ethereum ve kripto para piyasasının geneline dair düşüncelerini paylaştı. Pal, bu tarz düşüşleri ve zorlu süreçleri geçmişte defalarca yaşadığını ve acı döngüsünün bitmek üzere olduğunu dile getirdi.

Dünyanın sonu değil

İnsanların daha önceki döngülerde de aynı şekilde “Bitcoin öldü, bu kriptonun sonu” gibi ifadeler kullandıklarını dile getiren Pal, işin özünde hiçbir şeyin bitmediğini hatırlattı. Tünelin sonundaki ışığın yakın olduğunu ifade eden Pal, kripto paraların daha önce MT. Gox ve Bitfinex çöküşlerinden nasıl sağ çıktığının altını çizdi.

Bütün kanlı döngüleri gördüm. Böyle dönemlerde insanların genellikle “her şeyin sonu geldi, bu iş buraya kadar” dediğini duyacaksınız ama bu hiçbir şeyin sonu değil. Bu yeni bir şey de değil ve hepsi yakında sona erecek.

Kripto paraları güzel günler bekliyor

FTX iflasıyla birlikte yaşanan çöküşler her ne kadar can acıtıcı olsa da Pal’a göre bu iflas regülatörleri hızlandıracak ve işin sonunda geri dönüşler olumlu olacak. Regülasyonların kriptolara yaratacağı olumlu etkiyi hedge fonları ile örneklendiren Pal, regülasyonlarla birlikte insanların bu piyasaya girme konusunda daha güvende hissedeceklerini ve regülasyonların yeni momentumu yaratacak tetikleyici güç olacağını ifade etti.

İnsanlar bunu hedge fonları içinde söylediler. O tür fonlara yatırım yapmanın saçmalık olduğunu hepsinin ponzi sistemler olduğunu söyleyip durdular. Ama sonunda ne oldu? Hedge fonları birkaç yıl içerisinde 5 kat net getiri elde etti. Peki neden? Regülasyonlar sayesinde. Kripto paralarda bu regülasyonların gelişiyle çok farklı bir boyuta erişecek.

Tüm paramı kriptoya yatırıyorum

Herkesin kripto paralara ilgisini kaybettiği bu günlerin yatırım için en mantıklı günler olduğuna değinen Pal, son dönemde eline geçen tüm nakit ile kripto para aldığını açıkladı. Kripto piyasasının şimdiki halinin 2018’deki dibi yansıttığını belirten Pal, mevcut piyasa şartları göz önüne alındığında kripto paraların önümüzdeki 18 ila 24 ayda önemli kazanımlar gerçekleştireceğini düşünüyor.

Yaşanan tüm bu olaylara ve volatiliteye karşı dayanan yatırımcılar işin sonunda mutlu olacaklar. Yani son zamanlarda kelimenin tam anlamıyla elime geçen her parayla kriptolara yatırım yapıyorum. Süper odaklanmış durumdayım.

2023-2024 ilginç olacak

Öte yandan Bitcoin’in uzun vadeli adaptasyon trendine işaret eden Pal, bunun kazanımları sağlayan esas faktör olacağına değindi. Genellikle bu duruma gelindiğinde yaklaşık 18 ay en fazla ise 24 ay içerisinde yeni zirveler yaşandığını belirten Pal, Bitcoin ve Ethereum için 2023 yılının oldukça iyi geçmesini, 2024‘ün ise çok daha iyi bir yıl olmasını bekliyor.

Pal ayrıca veriler incelendiğinde Bitcoin’in hiç olmadığı kadar “aşırı satılmış” durumda olduğunu dolayısıyla 2023-2024 yıllarında bizi enteresan bir kesişimin beklediğini söyledi.

Şu verilere dikkat etmeniz gerekiyor: Global durgunluğun bitişi, Bitcoin halving, makroekonomik para basımların tekrardan başlaması gibi süreçler neredeyse aynı zaman diliminde kesişecek. Bu çok ilgi çekici ve karlı bir dönem olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!