Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Raporuna Göre, Kripto’daki Düşüşün ABD Ekonomisi Üzerindeki Etkisi Çok Az

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs tarafından yapılan bir araştırmada, kripto para piyasasındaki düşüşlerin ABD vatandaşlarının harcamaları üzerindeki etkisinin az olduğunu belirtti.

19 Mayıs tarihinde Goldman Sachs tarafından yayımlanan bir raporda,” ABD halkı toplam kripto para piyasasının üçte birine sahip olabilir ancak düşüşün ekonomiye etkisi olacağı anlamına gelmiyor.” denildi.

Goldman Sachs ekonomistleri, bu düşüşün 2021 yılının son çeyreğinde 150 trilyon dolar varlığa sahip olduğu tahmin edilen ABD halkının harcamalarını etkilemek için düşük olduğunu söylüyor. Ayrıca ekonomistlere göre, son dönemlerde bütün piyasalarda yaşanan düşüşler ABD toplam varlık değerini 8 trilyon dolar kadar azaltmış olabilir.

Rapora göre, finansal şartların ağırlaşması bu yılki şirket büyümelerini yavaşlatırken harcamalarını da azaltacak. Kripto piyasasındaki düşüşlerin çok bir etkisi olmayacak.

28 Nisan tarihinde Bloomberg’in yaptığı habere göre bankacılık devi Goldman Sachs, nakit para karşılığında bitcoin teminatı alarak ilk bitcoin destekli kredisini vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!