Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether CTO’sundan Terra (LUNA) Açıklaması: Rug Pull Değil

Tether CTO’su Paolo Ardoino, Terra (LUNA) projesinin bir rug pull vakası olmadığını sadece kötü tasarlanmış olduğunu söyledi.

Bu hafta gerçekleşen bir postcast yayınına katılan Ardoino, Terra ekosisteminin piyasayı sarsan çöküşü hakkında konuştu. Terra ekosisteminin algoritmik stablecoin’i TerraUSD’yi (UST) her an yıkılabilecek “kağıttan bir kaleye” benzeten CTO, Kwon’un yanlış yönlendirilmiş özgüven duygusunun en büyük sorunu yarattığını belirtti.

Do Kwon’u tanımıyorum. Ama ona şüphe duymadan yaklaşalım. Bu projeyi kibirle, haklı olduğunu ve birçok kişinin onu desteklediğini düşünerek tasarladı. Elbette başlı başına bir rug pull vakası değildi. Sadece pek çok proje gibi kötü tasarlanmış bir projeydi.

Bu proje kağıttan bir kale gibiydi ve her an yıkılabilirdi. Ama tabi ki Kwon bunu söyleyemedi çünkü aksi takdirde çok daha hızlı yıkılırdı. Benim ve birçok kişi için bunun kötü bir fikir olduğu açıktı.

Ayrıca konuşması sırasında stablecoin’ler için düzenleyici ortamın ileriye doğru nasıl görünebileceği hakkında yöneltilen sorular üzerine Ardoino, politika yapıcıların öncelikle algoritmalar tarafından desteklenen stablecoin’lerin aksine, tamamen varlıklar tarafından desteklenen stablecoin’ler arasındaki farkı net bir şekilde tanımlaması gerektiğini öne sürdü:

Olması gereken ilk şeyin stablecoin’lerin uygun şekilde sınıflandırılması olduğuna inanıyorum. Şu anda Terra UST bir algoritmik stablecoin iken, Tether merkezi bir stablecoin. Yani iki farklı güvenceye sahip iki farklı yapı.

Tether’in stablecoin’i USDT de UST’nin çöküşünün ardından depeg olarak 0,94 dolara kadar gerileyerek yatırımcılar arasında kısa süreli bir endişeye yol açmış ardından kısa bir sürede 1 dolar peg’ini yeniden kazanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!