Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vodafone, İlk Sanal Mağazasını Decentraland Metaverse’ünde Açtı

Telekomünikasyon devi Vodafone, Decentraland (MANA) metaverse’ünde ilk mağazasını açtı. Bu mağaza ile Vodafone Grubu arasında metaverse’de yer alan ilk ülke Türkiye oldu. 

Vodafone, açtığı sanal mağazada kendi ürünlerini ve hizmetlerini sunuyor.

Vodafone’un sanal mağazasına giden müşterileri kişisel dijital asistan TOBi karşılıyor ve müşterilere mağaza içi deneyimlerden bahsediyor. Mağaza içerisinde, Vodafone’un Red ve FreeZone markalarına ait özel alanlar bulunuyor. Ayrıca müşteriler, tüm satış işlemleri için Vodafone’un kendi uygulamasına yönlendiriliyor.

Vodafone, Metaverse’de mağaza açtı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin:

Araştırmalara göre metaverse, firmalar için 8 trilyon dolarlık fırsat barındıran büyük bir sanal evren olma yolunda hızla ilerliyor. Yeni nesil perakende anlayışını benimseyen bir şirket olarak, metaverse’de de var olmayı önemsiyoruz. Decentraland’de açtığımız Vodafone Metaverse Mağaza ile hem Vodafone Grubu ülkeleri arasında metaverse’de mağaza açan ilk ülke hem de Türkiye telekom sektöründe metaverse’de mağaza açan ilk operatör olduk.

Bu mağazamızda müşterilerimize yeni nesil dijital deneyim yaşatarak ürün ve hizmetlerimize sanal evrende erişme imkanı sunuyoruz. Vodafone olarak, müşterilerimize her ortamda en iyi dijital deneyimi sunmaya devam edeceğiz.

dedi.

Vodafone’un sanal mağazasında kadınların güçlenmesi vizyonuyla başlatılan “Ben Varım” hareketinin NFT koleksiyonu da yer alıyor. Vodafone NFT Galeri bölümünde yer alan “Ben Varım” koleksiyonundan ürün satın almak isteyen kullanıcılar, NFT pazar yeri Opensea’ye yönlendiriliyor. Bu NFT gelirlerinin, kız çocuklarının futbol eğitimine destek vermek için harcanacağı söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!