Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Bitcoin Fiyatı Yükselirken Bitcoin’e Yatırım Yapmaya Çalışıyorlar

Google’da geçtiğimiz ay boyunca kripto paralarla ilgili yapılmış aramalara baktığımızda insanların çoğu zaman Bitcoin fiyatı artışa geçtikten sonra Bitcoin‘e yatırım yapmaya çalıştıklarını görüyoruz.

Dünya genelindeki pek çok yatırımcı, piyasaları günlük olarak takip ederek yaşanabilecek gelişmeleri önceden tahmin etmeye ve bu doğrultuda adım atmaya çalışıyor. Yatırımcılar eğer başarılı kararlar alabilirlerse oldukça yüklü miktarda kar elde edebiliyorlar.

Bazı yatırımcılar ise yalnızca belli bir piyasa yükselişe geçtikten sonra o piyasayla ilgilenmeye başlıyorlar. Kripto para piyasasına baktığımızda böyle bir tabloyla karşılaşıyoruz.

Google Trends verileri, geçtiğimiz ay boyunca yapılan “Bitcoin satın al” aramalarının sayısında kayda değer bir artış olduğunu gösteriyor. İlginç olan şey ise bu aramaların, Bitcoin fiyatı artışa geçtikten sonra yapılıyor olması.

Verilere baktığımızda bu şekilde yapılan aramaların özellikle 3 Nisan tarihinde zirveye çıktığını görüyoruz. Bu aramanın sırasıyla en çok Nijerya, Hollanda, Güney Afrika, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerden geldiğini de belirtebiliriz. Bitcoin’in bu tarihteki fiyatı 5 bin 300 dolar düzeyindeydi ve bu seviyeye iki gün öncesinde yüzde 26 oranında bir artış yaşayarak ulaşmıştı.

Bu veri aslında insanların Bitcoin fiyatı düşerken değil artarken kripto para piyasasına giriş yapmak istediklerini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment