Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’dan Blockchain Hakkında Yeni Gelişme – Bulut Platformunda DLT Çözümleri Sunacak

23 Temmuz tarihinde yapılan resmi bir açıklamaya göre, Google, müşterilerine blockchain kullanarak  fintech ve bulut hizmeti çözümleri sunan teknoloji devleri arasına katıldı.

Google yaptığı duyuruda firmanın iki blockchain odaklı firma olan Digital Asset ve BlockApps ile ortaklık imzaladığı ve bu firmalarla beraber Google’ın Bulut Platformu (GCP) üzerinde yeni dağıtık cüzdan teknolojileri sunacaklarını açıkladı. Sunacakları yeni teknolojilerin amacı kullanıcıların, ”müşterilerin dağıtık cüzdan teknolojisi çerçevelerini kullanabilecekleri yöntemleri” keşfetmesi olacak.

Digital Asset isimli firma genel olarak fintech endüstrisi için dağıtık cüzdan yazılımı sağlarken, BlockApps ise merkeziyetsiz uygulamaların piyasaya sürülmesi için gerekli blockchain platformunu sağlıyor.

Yapılan açıklamada ”Ortaklarımız ile önümüzdeki ’18’ öncesi daha iyi bir bulut platformu kuracağız” ibaresi geçmekte. Burada vurgulanan ’18’, Google’ın Bulut Platformu 18 isimli konferansının kısaltması olarak kullanılmakta olup,  buna ek olarak firma, bu yılın sonlarına doğru müşterilerin GCP uygulama mağazasında Hyperledger Fabric ve Ethereum protokolleri için olan açık kaynaklı entegrasyonları deneyebileceklerini vurgulamakta.

Computerworld kaynağının 23 Temmuz tarihli haberine göre, Digital Asset CEO’su Blythe Masters, geliştirilmekte olan çözümün ”DLT uygulamalarının gelişiminin önünde duran teknik bariyerleri” azaltacağını belirtti.

Google bu yeni ortaklık sayesinde, merkeziyetsiz uygulamalar için kendi blockchain platformlarını duyuran Microsoft, IBM ve Oracle Amazon Web Services (AWS) gibi yüksek profilli teknoloji devlerinin arasına katılmış oldu.

E-ticaret devi Amazon‘un bulut teknolojileri kanadı Amazon Web Services (AWS) kendi web sitesinde 18 Nisan Çarşamba günü yayınlanan blog gönderisinde, kullanıcıların ”sadece birkaç tık ile” Ethereum ve Hyperledger uygulamaları geliştirmesini sağlayacak yeni şablonları hizmete sunduğunu bildirmişti.

Mart ayında Google kripto para birimleri ile ilgili bütün reklamları Haziran 2018 tarihinde yasaklayacağını belirtmişti.  Google o tarihlerde yasak konusunda şu açıklamayı yapmıştı:

“Politikalarımızı kullanıcıları finansal ürünlerin ve hizmetlerin riskleri konusunda bilinçlendirecek, onları zararlı veya aldatıcı uygulamalardan koruyacak şekilde tasarlıyoruz. Bu politikamız doğrultusundaki finansal ürünlerin ve hizmetlerin, kripto para veya para yönetimi-yatırımını da kapsadığını düşünüyoruz.”

Ancak yaklaşık 1 gün önce 23 Temmuz tarihinde, Coinbase platformu Google üzerinde başarılı bir şekilde reklam verdiklerini açıklamıştı.

8 Temmuz tarihinde, Google kurucu ortağı Sergey Brin, kendisinin bir Ethereum madencisi olduğunu açıklamıştı. Fas‘ta yapılan Blockchain Zirvesine konuşan Brin, Ethereum madenciliğinin bir tür hobi olduğunu ve kripto para birimlerinin de kafa karıştırıcı olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment