Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’ın Yapay Zekası Cevapladı: İşte Bitcoin Fiyatının 1 Milyona Ulaşma Olasılığı!

Google’ın yeni yapay zeka (AI) uygulaması Bard, Bitcoin’in (BTC) 90 gün içerisinde 1 milyon dolara ulaşacağı yönündeki bahsin gerçekleşme ihtimalini değerlendirdi. 

Yapay zeka uygulaması Bard, eski Coinbase CTO’su ve ünlü yatırımcı Balaji Srinivasan‘ın geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatının 90 gün içerisinde 1 milyon dolara yükseleceğine dair sunduğu bahsi değerlendirdi.

Bard, Bitcoin fiyatının pek çok etkene bağlı olduğunu belirtirken söz konusu bahsin gerçekleşme olasılığının %10 olduğunu söyledi. Bahsin riskli olduğunu dile getiren yapay zekanın, tezini yeterince desteklemediği dikkatleri çekti.

Bard, önümüzdeki 90 günde Bitcoin’in fiyatını etkileyebilecek makroekonomik ve regülatif faktörler olduğunu ancak küresel piyasaların gelişmeye devam etmesi halinde Bitcoin’e karşı oluşan talebin de gelişime eşlik edeceğini dile getirdi.

Yapay zeka konu hakkında öne sürdüğü argümanlarda kripto para sektörüne ve Bitcoin’e dair küresel düzenleyici çerçeveleri ve yatırımcı duyarlılığını ele alarak bu faktörlerin de mevcut bahsin gerçekleşmesi üzerinde etkisi olabileceğini belirtti.

Genel olarak bahsin gerçekleşmesinin birçok etmene bağlı olduğunu öne süren Bard, Srinivasan‘ın bahsinin yatırım yapmak için riskli olduğuna kanaat getirdi.

Öte yandan uzmanlar, yapay zekanın analizinin oldukça sığ olduğunu ve argümanlarının temelsiz, gelişigüzel bilgilerden oluştuğunu öne sürdü ancak Balaji’nin bahsinin doğruluğuna dair bir yorumda bulunmadı.

Yakın zamanda Coinbase de popüler yapay zeka uygulaması ChatGPT ile akıllı sözleşmelerin risk puanının değerlendirilmesi alanında deney gerçekleştirdiğini ve yapay zekanın yeterlilik sağlayamadığını açıklamıştı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!