Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale: 21 Milyon ABD’li Yatırımcı Bitcoin’e İlgi Duyuyor!

Kripto para yönetim firması Grayscale tarafından yapılan yeni bir ankete göre ABD içerisindeki 21 milyon yatırımcı direkt olarak Bitcoin‘e yatırım yapmaya ilgi duyuyor ve bunların yüzde 70’lik büyük bir kısmı ebeveynlerden oluşmakta.

Piyasa araştırma firması Q8 Research ile ortaklaşa bir anket düzenleyen Grayscale toplamda 25 ile 64 yaşları arasındaki 1.100 Amerikan vatandaşını çalışmaya dahil etti ve bu kişilerin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine bakışını değerlendirmeye aldı.

Anket sonuçlarına göre katılımcıların %36’sı Bitcoin almaya ilgi duyuyor ancak hacklenme veya regülasyon eksikliği gibi konular kripto para birimlerinin daha geniş kitlelere yayılmasını engellemekte. Bütün yatırımcıların yüzde 75’lik kısmı ve yatırım yapmaya ilgi duyanların yüzde 65’lik kısmı ise sektördeki suç oranının büyük bir korku oluşturduğunu dile getirdi.

Kripto para birimleri daha çok tanındıkça ve bunların değeri arttıkça yaşanan hacklenmelerin sayısı da arttı. The Block tarafından yapılan açıklamaya göre kripto para borsalarından bugüne kadar çalınan toplam miktar 1.39 milyar dolar seviyelerine ulaştı ve bu bile tek başına yatırımcıların yüreğine korku salmaya yetmekte.

Yine de sektördeki regülasyonların yavaş yavaş arttığı ve piyasanın daha düzenli bir hal almaya başladığı da bilinen bir gerçek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment