Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Yelpazesine 5 Yeni Altcoin Ekledi

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale, toplamda beş farklı yeni kripto para fonu kuruyor. Şirketin kuracağı fonlar Basic Attention Token, Chainlink, Decentraland, Filecoin ve Livepeer beşlisini kapsıyor.

Yönetimi altında toplam 42.9 milyar dolarlık varlık barındıran Grayscale; beş yeni kripto para fonu kuruyor. Bunlardan üçü doğrudan Chainlink, Filecoin ve Livepeer üçlüsüne yatırım yapmak için kullanılacak.

BNN Bloomberg haberine göre fonlardan birinde Ethereum tabanlı Basic Attention Token tutulacak, diğeri ise Decentraland ekosistemine yatırım yapmak için kullanılacak.

Decentraland fiyatı, haber sonrası %16’dan fazla yükselirken diğer altcoinler de harekete geçti.

Kurumsal yatırımcıya hitap ediyor

Şartları yerine getiren kurumsal yatırımcılar, Grayscale’in kurduğu beş yeni fona yatırım yapabilecek. Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, kripto para piyasasında yatırımcı tarafındaki “talebin, hiç olmadığı kadar yüksek” olduğunu açıkladı.

Grayscale; Digital Large Cap Fund dahil edilirse artık 14 farklı fon işletiyor. Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Horizen, Litecoin, Stellar Lumens ve Zcash’in yer aldığı ürün yelpazesinde, pastanın en büyük dilimi Grayscale Bitcoin Trust’a ait.

Sonnenshein, yelpazedeki ürün sayısının zamanla 30’ün üstüne çıkabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!