Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’in Bitcoin Fonunda Tarihi İndirim Var

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale’in işlettiği Bitcoin Trust (GBTC), Bitcoin’in spot fiyatı ile kıyaslandığında daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir indirimle işlem görüyor.

Grayscale Bitcoin Trust’ın primi, 2020’nin sonundan başına kadar büyük ölçüde pozitif bölgedeydi. İki ayı aşkın süredir negatif bölgede seyreden prim, GBTC’yi Bitcoin’in spottaki değerine kıyasla daha ucuz kılıyor.

Şubat ayından beri negatif bölgede

YCharts’ın ölçümüne göre GBTC’nin primi, 22 Nisan’da negatif bölgede %18,92’ye kadar indi. GBTC hisselerinin değeri, fonun net varlık değeri karşısında daha önce hiç bu kadar gerilememişti.

grayscale-bitcoin-trust-prim

GBTC’nin prim oranı, Aralık 2020’de %40’ın üstündeydi. Grayscale’deki trend, bu yıl rekabetin çoğalması ile birlikte tersine döndü.

Kanada’nın menkul kıymet regülatörü bu yıl birkaç farklı Bitcoin borsa yatırım fonunun listelenmesine yeşil ışık yaktı. Grayscale, 5 Nisan tarihli duyurusunda GBTC’yi borsa yatırım fonuna (ETF) çevirme konusunda “%100 kararlı olduğunu” açıkladı.

Grayscale Bitcoin Trust’ın yönetimi altındaki varlıkların toplam değeri, 22 Nisan itibarıyla 35.2 milyar dolar olarak açıklandı. Bu sayıya diğer fonlar da eklenince, şirketin yönetiminde 45.1 milyar dolarlık varlık bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!