Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Seul’da Vergisini Geciktirenlerin Kripto Paralarına El Kondu

Seul Büyükşehir Belediyesi, cuma günkü açıklamasında vergisini geciktirmiş yüzlerce vatandaşın kripto paralarına el konduğunu açıkladı. Seul, Güney Kore’de böyle bir adım atan ilk yerel yönetim oldu.

Korea Times’ın haberine göre yetkililer vergisini ödemediği gerekçesiyle 1.566 vatandaşın toplamda üç farklı borsada tuttuğu 22 milyon dolarlık kripto parasına el koydu.

El konan kripto paraların dağılımı, %19 Bitcoin, %16 XRP, %16 DragonVein, %10 Ethereum, %9 Stellar (XLM) ve %30 diğer, şeklinde oldu.

Kimisi vergisini ödemeyi kabul etti

Listeye giren isimlerin 676 tanesinin devlete toplamda 25.4 milyon dolar değerinde vergi borcu olduğu açıklandı. Borçluların 118’i, kripto parasına el konduktan sonra borcunu kapadı.

Büyükşehir Belediyesi, basın duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

“Borçlular, vergilerini ödeyeceklerini söyleyip bizden sürekli kripto paralarını satmamamızı istiyorlar. Yatırımcılar, sahip oldukları kripto paraların değerinin artacağına ve doğrudan borçlarını öderlerse daha kazançlı çıkacaklarına inanıyorlar.”

Yarım milyon doları hemen kapadı

Sahip olduğu kripto parayı kaybetme korkusu, birçok vatandaşı harekete geçirdi.

11 milyon dolarlık kripto parası olan bir hastane müdürü, parasına el konunca yaklaşık 900.000 dolarlık vergi borcunun yaklaşık 520.000 dolarlık kısmını ödedi. Kalan parayı da ödeyeceğini söyleyip, borcu karşılığında kripto parasının satılmamasını istedi.

Yaklaşık 20.000 dolarlık borcu olan bir diğer vatandaşsa el konan yaklaşık 2.700 dolarlık kripto parasının 2 yıl boyunca satılmamasını istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!