Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale DeFi Fonuna AMP’yi Ekledi, BNT ve UMA’yı Çıkardı

Dijital varlık yöneticisi Grayscale, DeFi fonunda yaptığı güncellemenin sonucunda AMP’yi fonun bir parçası haline getirirken, Bancor (BNT) ve Universal Market Access (UMA) ikilisini fondan çıkardı.

Grayscale tarafından yapılan açıklamaya göre DeFi fonu için yapılan dönemlik değerlendirme sonucunda BNT ile UMA’nın fondan çıkarılmasına, bu ikilinin satışından elde edilen gelirin AMP satın almak için kullanılmasına karar verildi.

AMP; fiziksel ve online mağazalarda kripto varlıkları teminat göstererek alışveriş yapmayı sağlayan Flexa adlı ağın standard tokenı olarak işlev görüyor. Ağda dijital varlıklarla yapılan ödemelerin teminatı, AMP üzerinden sağlanıyor.

CoinGecko verilerine göre bundan bir yıl önce 0,008 dolardan işlem gören AMP, yedi katlık bir değerlenmeyle günümüzde 0,52 doların üstünden el değiştiriyor.

Grayscale’in Temmuz 2021 tarihinde oluşturduğu merkeziyetsiz finans fonu, günümüz itibarıyla toplamda 11.6 milyon dolar değerinde varlığı yönetiyor.

Fonda yapılan en güncel değişimin ardından; Uniswap %42,33, Aave %13,06, Curve %10,63, MakerDao %8,99, Amp %7,39, Yearn Finacne %6,34, Compound %5,02, Synthetix %3,15 ve SushiSwap %3,09 gibi bir ağırlığa sahip.

Grayscale, DeFi fonunda yaptığı değişiklikten farklı olarak, Digital Large Cap adlı fonunda herhangi bir değişikliğe gidilmediğini duyurdu. Bu fonda en son Ekim 2021 tarihinde, Solana ve Uniswap’in eklenmesiyle değişiklik yapılmıştı.

510.7 milyon dolarlık varlığın bulunduğu Digital Large Cap fonunda Bitcoin’e %60,50; Ethereum’a %30,13 ağırlık verilmek üzere toplamda bu ikisi dahil sekiz kripto para bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!