Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’den Enflasyona Karşı Bitcoin Çağrısı

Grayscale dünya ekonomisinde yaşanan yeni gelişmelerin ardından Bitcoin ile ilgili bir rapor yayınladı.

Başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere birçok ülke Koronavirüs ile mücadele kapsamında ekonomiye trilyonlarca dolar para enjekte etti. Merkez bankalarının izlediği bu politika birçok kişide enflasyon korkusu yaşatmaya başladı.

Sektörün en büyük isimlerinden Grayscale; Bitcoin ile ilgili yayınladığı raporda bu korkulara değindi. Grayscale’in raporuna göre olası bir enflasyon artışından korkan yatırımcılar çareyi Bitcoin’e sığınmakta bulabilirler.

Güvenli Liman

Günümüzde bazı Bitcoin kullanıcıları Bitcoin’in tıpkı altın gibi bir güvenli liman olduğunu söylüyorlar. Grayscale’in yeni raporunda da tam olarak bu söylem destekleniyor.

Fed Başkanı bundan sadece birkaç gün önce Fed’in “sonsuz parasının” olduğunu açıkladı. Grayscale ise merkez bankalarının sonsuz parasal genişleme yoluna giderken Bitcoin’in halving yoluna gideceğini hatırlattı.

Dünya ekonomisinde ve özellikle altın piyasasında yaşanan gelişmelere değinen Grayscale, yatırımcılara şu mesajı veriyor:

“Tedarik zincirindeki aksaklıklarla birlikte altının çağımızın gerisinde kaldığını gördük, devlet tahvillerinin getirileri negatif bölgeye düştü ve itibari paralar için enflasyon riski mevcut… Böyle bir ortamda sığınılabilecek çok az liman var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment