Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Ethereum Trust’ın Artık SEC Kaydı Var

Grayscale Investments, yeni açtığı Grayscale Ethereum Trust’ın artık SEC kayıtlı olduğunu açıkladı. Ethereum Trust tıpkı Bitcoin Trust gibi 1934 tarihli menkul kıymet yasasına tabii tutulacak.

Yönetimi altında neredeyse 6 milyar dolarlık kripto para bulunduran Grayscale bu özelliğiyle sektörün en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Şirket bugün yayınladığı basın duyurusu ile Ethereum takipçilerini sevindirecek bir bilgi paylaştı ve Ethereum Trust’ın artık SEC kayıtlı olduğunu açıkladı.

Kurumsal yatırımcılar için kolaylık sağlayacak

Grayscale tarafından işletilen Ethereum Trust yalnızca akreditasyonlu yatırımcıların erişimine açıktır. Bu onu bir borsa yatırım fonundan (ETF) keskin bir şekilde ayırmaktadır. Ethereum Trust’tan hisse satın alan yatırımcılar fiziki olarak olmasa da fiili bir şekilde Ethereum almış olurlar.

Grayscale Ethereum Trust’ın genel durumu bundan böyle SEC veritabanından takip edilebilecek. Grayscale Ethereum Trust’a ilişkin hazırladığı çeyreklik ve yıllık raporları ve mali beyanatları SEC veritabanına yükleyecek ve bunlar doğrudan regülatörün denetiminde olacak. Bu raporların bir kısmı halkın erişimine de açık olacak.

Grayscale’in Bitcoin için kurduğu Bitcoin Trust, Ocak 2020’de SEC kayıtlı bir tröst haline geldi ve o zamandan beri buraya ne kadar para yatırıldığı, tröst içerisindeki Bitcoin miktarının nasıl değiştiği açık bir şekilde görülebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!