Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Kripto Para Fonu 2018 Yılında Yatırımcılardan 400 Milyon Dolar Topladı!

New York tabanlı kripto para yatırım firması olan ve alanının liderlerinden birisi konumundaki Grayscale Investments, yaşanan ayı piyasasına rağmen 2018 yılının hala kazançlı bir yıl olabileceğini gösterdi. Grayscale, geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2018 yılı için olan yatırım raporunda, 390 milyon dolar üzerinde fon topladığını ortaya koydu.

Yaşanan sert ayı piyasasına rağmen yatırımcıların şirketin yatırım ürünlerine olan ilgisinin azalmadığı, 2017 yılındaki veriler ile kıyaslama yapıldığında anlaşılabilmekte. Bunun yanı sıra Grayscale’nin aktardığı bilgilere göre yatırımların büyük bir çoğunluğu (%66), direkt olarak kurumsal yatırımcılardan geldi ve bu durum kripto para sektörüne yönelik olan kurumsal desteğin de arttığının bariz kanıtı.

Konu hakkında yapılan açıklamada ortalama bir yatırımcının ayı piyasasının bu aşamasında önümüzdeki yıllara odaklanabildiğini ve emeklilik veya buna benzer uzun vadeli süreçler için yatırım yaptığını belirten Grayscale, ikinci husus olarak ise kurumsal yatırımcıların 2018 yılında piyasaya ciddi anlamda giriş yaptığını vuguladı.

Bunun yanı sıra Grayscale’nin yönetimi altındaki varlıkların toplam hacmi, yaşanan kripto para piyasası erimesi sonucu azaldı. Şirket bütün bunlara rağmen yaşanan sert fiyat erimesinin yatırımcılar için yeni bir gelişme olmadığını ve aynı durumun birkaç yıl önce de yaşandığını düşünmekte. Bitcoin 2013 yılının Aralık ayından 2015 yılının Ocak ayına kadar olan süreçte de %85 civarı değer kaybı yaşamış ancak bundan iki yıl sonra 20.000 dolar ile rekor kırmıştı.

Bunun yanı sıra Grayscale yatırımcılarının bir numaralı yatırım tercihi hala Bitcoin gibi gözüküyor ve firmanın Bitcoin Tröst fonu dördüncü çeyrekteki bütün yatırımların %88’ini oluşturmakta. Bitcoin, 2018 yılı boyunca Grayscale yatırımcılarının yaptığı bütün yatırımlar içerisinde 242 milyon dolarlık bir paya da sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment