Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Raporuna Göre Kurumsal Yatırımlar Artıyor

Kripto para firması Grayscale, yaptığı bir araştırma ile Blockchain ve kripto para sektörüne son dönemde kurumsal yatırımcı etkisinin çok fazla bir şekilde hissedilmeye başlandığını duyurdu.

2019 yılının ikinci çeyreği için çok kapsamlı bir rapor hazırlayan firmanın bu araştırmasında yer alan bilgilere göre, kurumsal yatırımcılar bu dönemde eskiye oranla daha ciddi bir şekilde yatırım yapmaya başladı.

Kurumsal yatırımcıların yaptıkları yatırım miktarının da yine aynı dönem içinde ciddi bir şekilde arttığı sonucunun çıktığı araştırmada, aynı zamanda firmanın elinde olan toplam yatırım portföyünün ise neredeyse üç katına çıktığı belirtildi.

Daha önceki dönemde 926 milyon dolar olarak açıklanan yatırım ürün miktarı, şu an için 2.7 milyar dolara dayandı. Bunun ana sebebinin ise, yılın başından bu yana lider kripto para birimi Bitcoin’in gösterdiği iyi performans olduğu belirtildi.

Firmanın iki farklı yatırım fonu olduğu ifade edilirken, bu fonlardan birincisi olan Grayscale Bitcoin Trust’ın bu dönemde yüzde 178 gibi çok ciddi bir kar yakaladığı kaydedildi. Grayscale bünyesinde yer alan diğer fon Grayscale Digital Large Cap Fund’ın ise, bu yılın ikinci çeyreğnide yüzde 147’lik bir artış yakaladığına vurgu yapıldı.

Firma, iyi gelişmelerin devam etmesi ile birlikte bu alandaki yatırım miktarının artmasını bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • emi
    Posted 18 Temmuz 2019 - 09:34 09:34

    Google trends de bakiyorum CIN icin. Lakin yazidaki abartildigi kadar yok .Yalan haber mi diyelim ?

Leave a comment