Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Toplam Bitcoin Arzının Yüzde 3’ünü Elinde Tutuyor

Kripto para sektöründe öncü şirketlerden Grayscale, yeni CEO’sunu açıkladı. Digital Currency Group’un kurucusu ve CEO’su olan Barry Silbert’ın ardından göreve Michael Sonnenshein geldi. Kripto para yatırım yönetimi şirketi Grayscale yönetimi altındaki varlıkları da arttırmaya devam ediyor. Şirketin BTC yatırım ürünü toplam arzın %3’den fazlasını elinde tutuyor.

Grayscale, dün yaptığı basın açıklaması ile yeni CEO’sunu açıkladı. Şirketin yeni CEO’su Michael Sonnenshein olarak açıklandı. Grayscale şirketinde 3 sene hesap yöneticisi ve 3 sene genel müdür görevlerini üstlenen Sonnenshein, Digital Currency Group’un kurucusu Barry Silbert yerine Grayscale’in yönetim koltuğuna oturan isim oldu. 2020 yılının başında yönetimi altında 2 milyar dolar olan Grayscale, toplam 10 ürün ile bugün 27 milyar dolardan fazla kripto para fonu bulunduruyor.

Grayscale AUM değeri 27 milyar doları aştı

Grayscale yayınladığı tablo ile yönetimi altındaki varlıkların (AUM) toplam değerini 27.4 milyar dolar olarak açıkladı. 7 Ocak günü verilerine göre şirket BTC yatırım ürünü Grayscale Bitcon Trust’ta ise 23 milyar dolar tutuyor. Şirket, yönetimi altındaki 605 binden fazla Bitcoin ile toplam BTC arzının %3’ünden fazlasını elinde tutuyor.

Şirketin yönetimi altında 3.5 milyar dolarlık Ethereum (ETH), 197 milyon dolarlık Litecoin (LTC), 108 milyon dolarlık Bitcoin Cash (BCH) bulunuyor.

Grayscale-Bitcoin

Şirket 2021’de çalışanlarını ikiye katlamak istiyor

Yayınlanan bildiri ile görev değişikliğinin yanı sıra, firmanın 2021’de izleyeceği stratejilerden bazıları da açıklandı. Grayscale 2021 yılında personel sayısını ikiye katlamayı planlıyor. Bunun yanı sıra birden fazla yeni ürünü piyasaya sürmek de hedefler arasında.

Barry Silbert yaptığı açıklama ile dijital para birimlerinin ana akım düzeyine gelmesinde Grayscale şirketinin öncü olduğunu belirtti. Sibert, görevi Michael Sonnenshein’a devrederken şu ifadelerde bulundu:

“Michael 7 yıl önde şirkete katıldığında, tek bir ürün ve yönetim altında 60 milyon dolarlık varlık vardı. Bugünse dünyanın dört bir yanından yatırımcılar 10 ürüne erişebiliyor ve şirket, 20 milyar dolardan fazla varlık yönetiyor. Michael’ın işimize olan amansız tutkusu ve dijital paraları daha geniş bir tabana sunma hedefi olmasaydı bunu başaramazdık”

Çiçeği burnunda CEO Sonnenshein ise yaptığı açıklama ile Grayscale’i diğerlerinden ayıran özellikleri sıraladı. CEO, bu özelliklerin profesyonellik, dürüstlük ve hırs olduğunun altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!