Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz Gençlerin Neden Bitcoin Aldığını Açıkladı

Galaxy Digital CEO’su ve Bitcoin boğası Mike Novogratz, katıldığı bir programda gençlerin neden Bitcoin aldıkları üzerine bazı yorumlarda bulundu. Novogratz’a göre bunun sebebi, merkez bankası ve hükümetlerin yaratmış olduğu borç ve finansal problemlerden kaçınabilmenin tek yolunun kripto para olması.

Mike Novogratz, CNBC’nin Squawk Box programında gençlerin Bitcoin almaları üzerine yorum yapmadan önce BTC’nin artan hızla benimsenmeye başlaması hakkında açıklamalarda bulundu. Novogratz’a göre, kurumsal yatırımcılarla birlikte Y ve Z kuşaklarının BTC’nin benimsenmesinde büyük katkısı bulunuyor. Gençlerin buna katkısı ise Novogratz’e göre oldukça büyük.

Bitcoin finansal sorunlara bir çözüm olarak görülüyor

Bitcoin boğası, son zamanlarda merkez bankaları ve hükümetlerin yarattığı yüksek borçlar gibi finansal problemlerle başa çıkmanın giderek zorlaştığından bahsetti. Y ve Z kuşaklarının da bu durumun farkında olduklarını ifade eden Novogratz, gençlerin Bitcoin’e yöneldiklerini söyledi. CEO, büyümekte olan borçların çözümünde giderek daha fazla tercih edilen Bitcoin’in riskli bir varlık olmaktan çıkacağına inandığını söyledi.

Kısa vadede BTC’nin riskli olarak görülmeye devam edeceğini söyleyen Mike Novogratz, uzun vadede BTC’nin benimsenme oranının artması ve daha fazla insanın kripto para dünyasına katılmasıyla birlikte riskli olmaktan çıkacağını dile getirdi.

Galaxy Digital CEO’su son olarak şunları söyledi:

“Bitcoin’in artan hızla birçok kişi tarafından benimsenmesi yabana atılmamalı. Ben hala kurumsal yatırımcıların sıraya girip portföylerine Bitcoin eklemek istemelerine şaşırıyorum.”

Kullanıcılardan yorumlar geldi

Twitter’da paylaşılan videonun altına gelen yorumlarda, Novogratz’a katılanlar bulunduğu gibi kripto paraları scam olarak nitelendirenler de var. Bir kullanıcı, “Sadece gençler değil, ben de 56 yaşındayım ama Bitcoin alıyorum.dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!