Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rekor Kıran Bitcoin İçin Genel Görünüm Ne?

Bir yılda yüzde 300’den fazla değerlenen bitcoin 8 Ocak günü 41 bin dolara kadar yükseldi. Bir gün öncesine kadar 4 bin dolarlık bir düzeltme yaşayan bitcoin fiyatı, bu yeni günde yeni bir fiyat rekoru kırmayı başardı. Bu sırada spot ve vadeli işlem piyasalarında önemli gelişmelere imza atıldı.

40 bin doları gördükten sonra küçük bir düzeltme yaşayan bitcoin; toparlanıp yeni bir rekor kırdı. 41 bin dolara kadar yükselen bitcoin fiyatı yerli borsalarda 300 bin lirayı geçti. Bitcoin, Ether ve üç farklı kripto paranın yer aldığı Bloomberg Galaxy Crypto Index; bir hafta içerisinde %50 oranında yükseldi. Bu kripto paralar Aralık 2017’den beri bu kadar iyi bir hafta geçirmemişti.

Into The Block verilerine göre bitcoin’deki günlük aktif adres sayısı bu hafta 1.35 milyona çıkarak rekor kırdı. Bitcoin barındıran cüzdan sayısı 33.56 milyon olurken şu ana dek HODL yapmış her yatırımcının kazanç sağladığı açıklandı.

Türev piyasasında yeni rekorlar kırıldı

Skew verilerine göre bitcoin yatırımcılarının opsiyon sözleşmelerine gösterdiği ilgi hızla büyüyor. Opsiyon piyasasındaki açık pozisyonların değeri dün itibarıyla 10 milyar doları geçti. Vadeli bitcoin sözleşmelerinin toplam hacmi ise yine aynı tarihte 100 milyar doları aştı ve böylece hacim rekoruna imza atıldı.

İki arada bir derede: 20 bin dolar mı 50 bin dolar mı?

Bloomberg Intelligence analisti Mike McGlone, dün paylaştığı analizinde bitcoin’in 20 bin dolar ile 50 bin dolar arasında kaldığını söyledi. Altın pazarındaki gelişmeleri de baz alan McGlone; bitcoin’in 50 bin dolar olma ihtimalinin gitgide arttığını belirtti.

On-chain analisti Willy Woo ise bitcoin’in içinde bulunduğu durumda bir fiyat tahmini yapmanın zorluğuna dikkat çekti. Woo; “(Grafiğin yukarı yönünde) geçmişte oluşmuş bir direnç noktası kalmadığı zaman destek/direnç aralığını belirlemek için sadece sihirli sayıları kullanabiliyoruz… Bitcoin şu anda kelimenin tam anlamıyla keşfedilmemiş topraklarda dolanıyor.” yorumunu yaptı.

willy-woo-bitcoin-btc-kripto-para
Woo’nun paylaştığı grafik, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!