Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrikalı 14.7 Milyar Doları Yöneten Firma Sygnia, Kripto Para Borsası Açacak

Johannesburg menşeli yatırım yönetim firması Sygnia Ltd., 2018 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkışını planladıkları Sygniacoin isimli kripto para borsasını duyurdu.

Eğer firmanın planları istenildiği gibi giderse kripto para borsası 2018’in dördüncü çeyreğine girmeden kurulmuş olacak.

Sygnia Ltd. şu an için 184 milyar ZAR (14.7 Milyar Dolar) değerinde varlığa sahip ve Cape Town, Johannesburg ve Durban içerisinden bir çok ofisi var. Sygnia şu an için 175 çalışana sahip olduğunu ve 6.000 bireysel müşteri ile 600 uluslararası müşteri portföyünü yönettiğini iddia ediyor.

Sygnia CEO’su Magda Wierzycka konu hakkında şunları ifade etti:

”Bir kripto para borsası olan SygniaCoin’i 2018 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Kripto para piyasası hem içsel hem de uluslararası piyasada inanılmaz bir hızla artış göstermekte ve hem içsel hem de uluslararası para akışını çekmekte.”

Şirketin CEO’su görevini yerine getiren bu başarılı iş kadını bu hareketi ”yeni iş geliştirme ve dağıtım çabalarına yardımcı olmanın yanı sıra, Sygnia’yı gelişen dijital gelecek için konumlandıracak yeni stratejik girişimlerin öncüsü” olarak nitelendiriyor.

Fintech odağı ile Sygnia, kripto paraları benimseyen ve uluslararası altyapı, iyi tasarlanmış gözetim ve standart tasarruf ürünleri ile bütünlenmiş birleştirilmiş bir şekilde yatırımcılara güvenli bir ticaret ve işlem yapma platformu sunan ilk büyük finansal hizmetler kuruluşu olma yolunda ilerliyor.”

SygniaCoin New York Eyalet Kurallarına Göre İşlem Yapmayı İstiyor

Sygnia kripto para borsaları hakkında yapacakları işlemlerin New York’un kripto paralar hakkındaki yasal çerçeveleri gözetilerek yapılmasını planladıklarını da vurguladı. Sygnia CEO’su konu hakkında şunları ifade etti:

”Müşterilerimiz için en üst düzey bütünlüğü ve güvenliği sağlayabilmek adına ilkelerimizi, protokollerimizi ve işlemlerimizi New York Eyaletine kayıtlı kripto para borsalarının kullandıkları düzenleyici çerçeve kapsamında yapmayı planlıyoruz.”

Güney Afrika’nın düzenleyici durumu hakkında yorum yapan Wierzycka, Güney Afrika Gelir İdaresinin kripto paralar ile ilgili yatırımlara ve işlemlere vergi getirme girişiminden haberdar olduğunu ve ”Daha fazla yaptırımın bu hareketi takip etmesini beklediklerini” ifade etti.

Firma kripto para borsası girişimine ek olarak kurumsal yatırımcılar için ”Sygnia Kripto Para Fonu” başlatma niyetinden de söz etti.

Güne Afrika Yetkilileri Kripto Para Ponzi Yapılarına Karşı Yaptırımlarına Başladı

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika yetkilileri yatırımcıları yaklaşık olarak 1 milyar ZAR (80 milyon dolar) dolandırdıkları iddiasıyla suçlanan bir kripto para ponzi şemasına karşı soruşturma başlattı. Mevzu bahis ponzi şemasını yapan şirket, BTC Global, müşterilerine günlük %2, haftalık %14 ve aylık %50 kazanç getirisi vaat etmiş.

Yerel polis kuvvetleri konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Vatandaşların BTC Gloal isimli bir şirketin elemanları tarafından bir dolandırıcılığa dahil edildiğini düşünüyoruz… Bazı yatırımcılar anlaşma dahilinde söz verilen ödemelerini almış. Ancak ödemeler bir anda durmuş. Yatırımcı Yolisa Matakata konu hakkında ”Bu büyük ihtimalle daha bir çok kişinin paralarını kaybettiğini henüz fark etmediği bir buz dağının görünen kısmı.” yorumunda bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment