Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kıbrıs’taki Yetkililer Kripto Para Sektörünü Düzenlemek İstiyorlar

Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’ndeki finans otoritesi, kripto para düzenlemeleriyle ilgili yeni bir adım atmayı planlıyor.

Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (CySEC), bugün erken saatlerde bir duyuru yayınladı. CySEC yayınladığı bu duyuruda Avrupa Birliği’nde uyguanan Beşinci Para Aklama Karşıtı Direktif’in ulusal kanunlara dahil edilmesini öneriyor. CySEC bu gelişmeyle birlikte kripto para düzenlemelerinde ilerleme kaydedilebileceğine inanıyor.

Avrupa Birliği‘nin 9 Temmuz 2018 itibariyle yürürlüğe soktuğu bu direktif, Avrupa genelindeki ülkelerin yerel kripto para şirketlerini daha kapsamlı bir şekilde takip etmelerini gerektiriyor. Bu direktifi uygulayan ülkelerin bu şirketleri özellikle olası para aklama suçlarına karşı gözlemlemeleri gerek.

Bu direktif ayrıca kripto para borsalarının ve cüzdanlarının denetimini de sıkılaştırıyor ve bu türde hizmet veren şirketler için yeni standartlar getiriyor. Bunlardan biri kripto para borsalarına anonim olarak para aktarılamayacak olmasıyla alakalı.

CySEC, bu direktifin Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nde de yürürlüğe sokulmasını ve böylece kripto para sektörüne yönelik yeni adımların atılmasını öneriyor. CySEC tarafından yayınlanan duyuruya göre ülkedeki bazı şirketler bu konu hakkında CySEC ile birkaç kez iletişime geçtiler ancak yasal belirsizlikler nedeniyle kesin bir bilgi alamadılar.

Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti geçtiğimiz yıldan beri Blockchain gibi teknolojilerin faydalarını savunan birkaç Avrupa ülkesinden biri durumunda. Ülkedeki yetkililer Blockchain gibi dağıtılmış kaynak teknolojilerinin (DLT) Avrupa için faydalı olabileceğine inanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment