Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Blockchain Kredi Sisteminin Patentini Kazandı

15 Temmuz’da yapılan açıklamada Shinhan Financial Group dünyada bir ilk gerçekleştireceğini açıkladı.  Kredi kartı işlevselliği sunacak ve blockchain teknolojisiyle gerçekleştirilecek bu hizmet kullanılırken aylık harcama limitleri konabilecek, aylık taksit ödemeleri ve merchantlara yapılacak ödemeleri kapsayacak.

Shinhan Financial Group yetkilisi şu açıklamayı yaptı:

“Mevcut blockchain tabanlı hizmetlerin çoğu nakit para çekme veya çevrimiçi işlemler gerçekleştirmek için kullanılıyor. Bu sistem genişletilerek kredi kartlarının kilit fonksiyonlarını kapsayan bir sisteme geçiş sağlanacak.”

Açıklamaya göre bu hizmet, sistemin kullanıcılarının mobil cihazlarındaki uygulamayı kullanarak kredi kartı işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu gelişmeyle üç temel aracıya dayanan kredi kartı sistemini bozacaktır: kredi kartı şirketi, katma değer ağı (VAN) servis bağlayıcısı ve ödeme yöntemi.

Kore Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Hizmeti web sitesinde yayınlanan patent başvurusu konuyla ilgili genel bir bilgi vermektedir:

“Bir tüketicinin belirlediği sanal para cinsinden kredi kartı limitine göre oluşturulan, blockchaini ödeme detaylarına göre düzenlenen, karşılıklı depolama ve işlem yapılabilecek, blockchain teknolojisiyle ödeme yapılabilecek sistem.”

Shinhan Card bu patenti Avrupa, ABD, Japonya, Çin, Vietnam ve Endonezya’ya kadar genişletmek istiyor.

Bu yılın başlarında kardeş firma Shinhan Bank, kredi onay süreçlerini hızlandırmak için blockchain teknolojisini kullandıklarını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment