Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’dan İki Firmaya Lisans!

New York eyalet regülatörleri, yaptığı açıklama ile Seed CX adlı kripto para firmasının iki farklı iştirak şirketine bölgede faaliyet gösterebilmesi için ‘Bitlicense’ verdiğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Bitlicense almaya hak kazanan iştirak şirketlerin Digital Commodities Market LLC (SCXM) ve Zero Hash LLC şirketleri olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak New York Eyaleti Finansal Hizmetler sorumlusu Linda A. Lacewell, yazılı bir basın açıklaması yaptı ve bu iki şirketin, bölgede faaliyet göstermesi için lisans aldığını duyurdu. Lacewell, sözlerine şunları ekledi:

”Departman olarak verdiğimiz bu yeni lisanslar ile kurumsal yatırımcılara bir opsiyon daha sunmuş olduk. Bunu yaparken hem müşteri koruma süreçlerine hem de kara para aklanmasının önlenmesi noktasına ciddi şekilde önem verdik. Gelecekte de bu belirlediğimiz şartlara uygun proje ve şirketlere benzer izinler vermeyi planlıyoruz ve bu alanda New York’u hem ileri, hem de güvenli bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

Bitlicense alan firmalardan SCXM’nin spot borsa olarak fonksiyon göstereceği ifade edilirken, Zero Hash’in ise ‘para taşıyıcısı’ lisansını alacağı belirtildi. Daha önce de Şikago merkezli bir şirket olan ErisX borsası, CFTC’den onay alarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment