Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Blockchain Tabanlı Dijital Kimlikler Üzerinde Çalışıyor: 2024 Yılında Kullanımı Hedefleniyor

Blockhain konusunda Asya’nın en ileri kıtalarından biri olan Güney Kore, 2024 yılında blockchain tabanlı dijital kimliklerin kullanımını hedefliyor.

Bloomberg’ün 17 ekim tarihli raporunda yer alan bilgilere göre Güney Kore hükümeti, 2024‘te piyasaya sürülmesi ve yaklaşık 45 milyon vatandaş tarafından aktif olarak kullanılması beklenen bir dijital kimlik üzerinde çalışıyor.

Mobil cihazlara aplikasyon olarak yüklenmesi planlanan kimlikler, merkeziyetsiz oluşuyla ön plana çıkıyor. Zira Güney Kore Dijital Devlet Bürosu Genel Müdürü Suh Bo Ram, yeni kimlik sisteminde hükümet dahil kimsenin kimliğin nasıl ve nerede kullanıldığı dahil olmak üzere kişiye özel bilgilere erişemeyeceğini dile getirdi. Ülkenin Bilim ve Teknoloji Politikası Enstitüsü ekonomistlerinden Hwang Seogwon, yeni kimliklerin finans, sağlık, vergi uygulamaları ve ulaşımda kullanılabileceğini söyledi.

ABD düşünce kuruluşu Portulans Enstitüsü’ne göre Güney Kore’nin bu projesi ülke için yeni bir atılım değil. Zira ülke Ağustos 2020de blockchain tabanlı bir dijital ehliyet uygulamasını yürürlüğe koymuş ardından Güney Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı da benzer bir sistem üzerine pilot testlere başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!