Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Harekete Geçiyor: Kripto Para Yatırımlarından Yüzde 20 Vergi Kesilebilir

Güney Kore’deki yetkililer ülkedeki kripto para regülasyonlarında önemli bir değişikliğe gidebilirler.

Dünya genelindeki yüz binlerce kripto para yatırımcısı kripto paraların vergilendirilip vergilendirilmeyeceğini merak ediyor. Bazı ülkeler kripto paralardan şimdiden vergi almaya başladılar ama bu ülkelerdeki yatırımcılar da bu yatırımların tam olarak nasıl vergilendirileceği konusunda pek emin değiller.

Güney Kore’deki regülatörler kripto paraları şu ana dek para birimi olarak görüyorlardı ve kripto para yatırımcılarını herhangi bir gelir vergisine tabii tutmuyorlardı. Fakat son günlerde yaşanan gelişmeler bu durumun zaman içerisinde değişebileceğine işaret ediyor.

Vergilendirme Gelebilir

Kripto paraların Güney Kore’de nasıl vergilendirileceği, bunların tam olarak nasıl regüle edileceği hala büyük bir merak konusu. Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre bazı isimler kripto paraları bir finansal varlık olarak tanımlamak istiyorlar.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonunun verilerine göre yerli kripto para piyasasının günlük ortalama 1.10 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunuyor. Bu da kripto paraların Güney Kore’de oldukça aktif bir şekilde kullanıldıkları, daha doğrusu alınıp-satıldıkları anlamına geliyor. İşte Güney Kore’deki yetkililerin kripto paraları yeniden regüle etmek istemelerinin sebebi bu.

Kripto paralar bu kadar yoğun bir şekilde kullanıldıkları için artık sadece para birimi olarak görülmeyebilirler. Ülkedeki yetkililer kripto paraları daha farklı bir şekilde tanımlamak istiyorlar. Güney Kore’nin bu yönde bir değişikliğe gitmesi kripto para yatırımcılarının yeni vergiler ödemek zorunda kalacakları anlamına geliyor. Cointelegraph’ın aktardığı bilgilere göre yetkililer şimdi kripto paralardan elde edilen değer artış kazançlarını da vergiye tabii tutmayı düşünüyorlar. Ülkedeki yatırımcılar böyle bir durumda yüzde 20’ye kadar varacak şekilde vergi ödeyebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment