Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sosyal Medya Grupları Üstünden Yatırım Tavsiyesi Almak Suç Sayılabilir

WhatsApp gibi platformlardaki belli başlı yatırım gruplarına üye olmak bundan böyle suç sayılabilecek.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi site ve uygulamalardaki yatırım gruplarına üye olan kişileri yakından ilgilendiren bir karar aldı. SPK tarafından alınan bu karara göre daha önce hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olan bu yatırım gruplarına üye olan kişiler de suçlu sayılabilecekler.

Yatırım Tavsiyesi Alırken Dikkat

Gerek hisse piyasalarında gerek kripto para piyasasında yatırım yapan birçok yatırımcı bu gibi platformları kullanıyor. Yerli yatırımcılar Twitter, WhatsApp gibi platformlarda birbirleriyle fikir alışverişinde bulunup belli bir noktaya kadar yatırım tavsiyesinde de bulunabiliyorlar.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından alınan bu yeni karar ise bu yatırımcıların bundan böyle daha dikkatli olmaları gerektiği anlamına gelecek. Çünkü bundan böyle hakkında “piyasa dolandırıcılığı, güveni kötüye kullanma” gibi başlıklarla suç duyurusunda bulunulmuş kişilerin yatırım gruplarında yer alan kişiler de suça iştirak etmiş sayılabilecekler. Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre SPK’nin yayınladığı bültende şöyle bir kesit yer alıyor:

“…üyelik bazlı gruplar üzerinden aralarında haklarında daha önce Kurulumuz tarafından piyasa dolandırıcılığı, güveni kötüye kullanma suçu dâhil pek çok suç fiilinden dolayı suç duyurusunda bulunulmuş ve işlem yasağı getirilmiş kişilerin de bulunduğu, Kurulumuzca yetkilendirilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyeti izni olmayan kişi veya kişilerce, yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye yönelik eylemlerin devam ettiği ve söz konusu gruplara üye olan kişilerin 6362 sayılı SPK’nun ‘Piyasa Dolandırıcılığı’ başlıklı 107/1 maddesinde tanımlanan suça iştirak kapsamında sorumluluklarının doğabileceği konusunda bilgilendirilmelerine, karar verilmiştir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment