Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Hükümeti Kripto Para Regülasyonlarının Eksikliği Yüzünden Eleştiriliyor

Kripto para birimleri hakkında yasal düzenlemeler çıkarmak ve bunları regüle etmek, kripto paralar piyasaya çıktığından beri hala kanayan bir yara. Kripto para birimleri konusunda en dostane ülkelerden birisi olan Güney Kore de bu yara konusunda oldukça dertli ülkelerin başını çekmekte. Yerel avukatlar ve kripto para borsaları şu sıralar hükümeti konu hakkında bir kesinlik oluşturmaya davet ediyor.

Güney Kore Düzenlemeye İhtiyaç Duyuyor

Güney Kore içerisindeki kripto para birimi endüstrisinin geleceği oldukça parlak gözüküyor. Yerel kripto para borsaları her gün ciddi miktarda ticari hacim elde etmekte ve bu sektörün devamlı gelişmesini sağlıyor. Ülkenin geçtiğimiz yıl boyunca bir çok siber saldırıya maruz kalmasını saymazsak, şu an her şey olması istendiği  gibi ilerlemekte. Bütün bunlara rağmen ülkede hala bir düzenleme olmaması ise, yerel borsaların canını sıkmaya başladı.

Güney Kore kripto para birimleri konusunda dostane bir tablo çizse de, yerel avukatlar Güney Kore hükümetinin hızlı bir şekilde işleri ilerletmesini talep ediyor. Yatırımcıları olası hacklenmelere karşı korumanın hükümetin en büyük görevlerinden olduğu belirtilen ülkede,  şu an resmi bir çerçeve olmaması sadece kripto para sektörünü değil, blockchain sektörünü de olumsuz etkilemekte. Ancak tabii ki bir yasal çerçeve oluşturmak için dikkatli ve sektörün ilerlemesini engellemeyecek tarzda regülasyonların ele alınması hayati önem taşımakta. Görünüşe göre Güney Kore Baro Birliği, kripto para birimleri yasal bir düzenlemeye kavuşana kadar rahat durmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment