Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Para Borsalarını Kim Jong-Un’dan Nasıl Koruyacağı Konusunda Kararsız

Yeterli savunmayı almamış hemen herkes, bir gün Kim Jong-Un’un hackerları tarafından bir av haline gelebilir. Güney Kore yönetimi ise henüz kendi kripto para borsalarını Kim Jong-Un’un korsanlarından kimin koruyacağı konusunda hâlâ net bir karara varmış gibi gözükmüyor.

ABD’den ağustos ayında gelen bir raporda Kuzey Kore’nin çeşitli ülkelerde konuşlanan 6 bin hackerı olduğu açıklandı. Kim Jong-Un destekli hacker gruplarının Güney Kore içindeki kripto para borsalarını da gözlerine kestirmiş olma olasılığı, Güney Kore’de tartışılıyor durumda. Ancak Güney Kore’nin finans gözlemcisinden gelen yeni bir açıklamaya göre bu savunma görevi, onun sorumluluğunda değil.

Kimse sorumluluk almıyor

Bir haber sitesine göre ülkedeki Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), dün konuyla alakalı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Kim Jong-un destekli herhangi bir hacker grubu, ülkede herhangi bir kripto para saldırısı gerçekleştirirse FSC sorumluluk kabul etmeyecek. FSC, açıklamalarını bir rapor yayımlayarak belirtti. Rapora göre bu sorumluluk reddinin sebebi, konunun kendi alanlarına girmiyor olması.

FSC’ye göre bu tür konularda sorumluluğu Dışişleri Bakanlığı veya Kore İletişim Komisyonu’nun (KCC) alması gerekiyor. Ancak hem Bakanlık hem de KCC, aksiyon alması gereken tarafın FSC olduğuna inanıyor. FSC’nin aksine, karşıt görüşlere göre kripto para birimi borsaları gibi sanal varlık sağlayıcılarının yönetiminden sorumlu olan merci, Finansal Hizmetler Komisyonu.

“FSC’nin görevi”

Ülkenin Siyasi İşler Komitesi’nden temsilci Seong Il-jong da düşüncelerini belirterek FSC’ye katılmadığını söyledi. Il-jong’a göre FSC’nin görev tanımını bir kez daha gözden geçirmesi gerekiyor. Il-jong:

“Hatırlatmak isterim ki revize edilmiş Güney Kore kripto para faturasının kabul edilmesiyle, kripto para ile alakalı tüm konular Finansal Hizmetler Komisyonu’nun görevi haline gelmiştir.”

Çok değil, geçtiğimiz Eylül ayının başında Kuzey Kore’deki siber korsanların toplamda 2 milyar dolar değerinde yasa dışı fon elde ettikleri ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!