Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Para Sektörü İçin Yeni Bir Birim Oluşturdu

Güney Kore’deki Finansal Hizmetler Komisyonu, müşterileri daha iyi koruyabilmek ve çağımızın finansal yeniliklerine uyum sağlayabilmek amacıyla bazı örgütsel değişiklikler yapma kararı aldı. FHK’nin aldığı kararlardan biri de kripto para sektörünü gözetlemesi için yeni bir birim oluşturmak.

Güney Kore hükümetinin kripto para ve Blockchain sektörlerine özellikle son birkaç aydır son derece temkinli şekilde yaklaştığını söyleyebiliriz.

Koreli yetkililer sektörü tek başlarına değil G20 ülkeleriyle beraber ‘ortak’ olarak düzenlemeyi tercih ettikleri açıklamışlardı. Yetkililer diğer ülkelere uyum sağlamak için sektöre uyguladıkları bazı katı yaptırımları da kaldırmayı düşünüyorlar.

Koreli yetkililer kripto para sektörünü daha iyi denetleyebilmek için yeni bir adım attılar ve tamamen bu sektöre adanmış bir birim oluşturma kararı aldılar.

Yeni Birim Geliyor

Finansal Hizmetler Komisyonu yakın zamanda ‘FHK Örgütsel Yapıyı Değiştiriyor’ başlığında bir basın duyurusu yayınladı.

Finansal Yenilik Bürosu adını taşıyacak olan yeni birim, “kripto para gibi yeni gelişmeleri ve zorlukları takip edecek.” Bu yeni birim kripto paraların yanı sıra genel olarak fintech alanındaki gelişmeleri de inceleyecek.

Finansal Yenilik Bürosu şu an için iki senelik ömrü olan geçici bir kuruluş niteliğinde ancak FHK yetkilileri, bu birimde yapılacak araştırmalarla birlikte kripto para ve Blockchain sektörlerinde ciddi adımlar atılabileceğine inanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment