Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Kripto Para Ticaretini Yasaklamayacak

Güney Kore Maliye bakanı, yaptığı açıklama ile ülkede kripto para ticaretinin yasaklanması konusunun hiçbir zaman söz konusu olmadığını belirtti. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güney Kore maliye bakanı Kim Dong Yeon, kripto paraların düzenlenmesi ilişkin sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

Hükümet olarak öncelikli hedefimiz kripto para borsalarının düzenlenmesi. Onun dışında yakın vadede herhangi bir hedefimizi bulunmuyor.”

Güney Kore’nin bu hamlesiyle, komşusu Çin’deki gelişmelere oranla görece daha ılımlı bir politika izleyeceği ortaya çıkarken, bu açıklamaların özellikle son dönemde Kore merkezli gelişmelerle sıkıntılı günler yaşayan piyasaya etkisinin  ne olacağı ise henüz meçhul.

Güney Kore, kripto para ticaretinde özellikle anonim ve sanal hesaplarla yapılan kripto para ticaretine karşı ciddi  mücadele veriyor. Ülkede, daha önce de açıklandığı üzere, sanal hesaplar ile kripto para ticareti yapmak artık yasaklanıyor. Güney Kore merkezli borsalarda ticaret yapan ülke vatandaşlarının, kripto para hesapları bilgileri ile devlet bankalarındaki hesap bilgilerinin uyulması şart koşulurken, bunu yapmayı reddeden vatandaşların ciddi para cezası alması bekleniyor.

Ancak son dönemde artık dozajı iyice artan bazı spekülatif haberlerde ise, ülkenin kripto para ticaretini kökten bir şekilde yasaklamayı düşündüğü haberleri sıkça gündeme gelmiş ve bu durum, kripto para piyasalarında birtakım hareketlenmelere yol açmıştı. Özellikle Güney Kore, dünyadaki kripto para ticaretini hacminin büyük bir kısmına katkıda bulunan bir merkez olduğu için, ülkedeki kripto para haberlerinin piyasaya yansıması bir hayli güçlü olabiliyor.

Yine de gelinen noktaya baktığımız zaman, Güney Kore hükümetinin öncelikli hedefinin borsaları düzenlemek olduğu aşikar. Özellikle kripto paraların kullanıldığı kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve terör finansmanı gibi durumlar karşısında kendini güvenceye almak isteyen Güney Kore hükümeti, bu yönde attığı adımları da uygulamaya koymaya başladı.

Özellikle 11 Ocak’ta bazı medya organlarında yer alan ve büyük karışıklığa yol açan Güney Kore Hükümeti’nin kripto para ticaretini tamamen yasaklayacağı iddialarının, en azından şimdilik gerçeği yansıtmadığı görülüyor. Bu durumun kripto para piyasalarını rahatlatıp rahatlatmayacağını ise zaman gösterecek…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment