Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrix AI Network, Yeni Bir Hybrid PoS/PoW Algoritması Geliştiriyor

Hong Kong merkezli olan Matrix AI Network, yeni bir hybrid PoS/PoW algoritması geliştirmek için harekete geçti. Bu bilgi, şirketin CEO‘su Owen Tao tarafından paylaşıldı.

Tao, şunları söyledi :

“Yeni nesil bir blok zinciri olarak tasarlanan MATRIX, kripto dünyasında devrim yaratacak en yeni AI tekniklerini kullanıyor. MATRIX, çok zincirli işbirliği ve veri kontrol bloklarının ayrılması özelliğine sahip. Ayrıca, otonom ve kendi kendini optimize eden blok zincir ağlarının oluşturulmasında yeni teknolojiler sunarak kendisini önceki blok zincirlerinden ayırıyor.”

Owen Tao‘ya göre bu algoritma, Matrix tarafından patentlenecek, benzersiz bir gelişme. Şirketin yenilikçi fikrinin uygulanmasına ilişkin yaklaşımı, dağıtılmış bir şekilde yürütülen rastgele bir kümeleme algoritmasına dayanıyor. Owen Tao, temsilci olarak seçilme olasılığının PoS ile orantılı olması açısından algoritmanın adilliğini garanti ettiğini belirtmektedir. Buna ek olarak seçilen düğüm ayrıca PoW‘ü seçmenlerine atamaktadır. Tao‘nun söylediklerine göre tasarım, hem verimlilik hem de adalet için PoS ve PoW‘ü birleştiriyor.

Tasarlanan bu hybrid algoritma, işlem onayı gecikmesini hızlandırmak üzere tasarlandı. Tao, algoritmanın işlevinin özünü şöyle açıkladı :

PoS tabanlı rastgele kümeleme ile temsilciler olarak az sayıda düğüm seçilecek. İşlemler yalnızca bu seçmenler arasında yayınlanacak. Önceki blok zincirlerinde, işlemlerin bir P2P ağındaki her düğüme aktarılması gerekiyor ve düğüm sayısı arttıkça gecikmeyi de arttırıyordu. Bizim geliştirdiğimiz algoritma ile az sayıda olan düğüm, işlem yükünün azalması nedeniyle önemli ölçüde düşük gecikme süresi sağlıyor.”

BlockShow’da Tanıtılmıştı

Matrix algoritmasının ilk kez halka tanıtımı, şirketin Baş AI Uzmanı Steven Deng‘in konuşmacı olarak yer aldığı BlockShow Asia 2017 (Kasım 2017 Singapur) sırasında yapıldı. O zamanlar hybird PoS/PoW algoritması, şirketin 2018 için kalkınma planının önemli bir parçası olarak gösterildi. Projenin, 2018‘in ortasında “Age of Speed” adı altında ortaya çıkması düşünülüyor. Matrix‘in şu anda yeni projesinin prototipi üzerinde çalıştığı gerçeğini göz önünde bulundurarak algoritmanın ilk tam ölçekli sürümünün bu yaz, muhtemelen Haziran ayında, başlatılacağını söyleyebiliriz

2018 İçin Büyük Planlar

BlockShow Asia‘dan sonra Owen Tao, şirketin gelecek planları hakkında daha fazla bilgi paylaştı ve 2018‘in “Matrix için büyük bir yıl” olacağını söyledi. Şirketin yıllık planı Tao‘ya göre, Matrix gelişiminin önemli evrelerine karşılık gelen 4 evreye bölündü.

“Age of Genesis” olarak adlandırılan ilk evre, Matrix blok zincirinin altyapısını oluşturmak olacak. İkinci evre ise yukarıda “Age of Speed” adı ile bahsedilen ve saniyede 500.000 işlem hızı beklenen bir hybrid PoS/PoW algoritması geliştirmek olacak. Üçüncü evre, “Age of Civilization”. Bu evrede AI tabanlı kod üretimi ve güvenlik kontrollerinin oluşturulması yer alacak. Owen Tao‘ya göre bu aşamanın ana hedefi, AI teknikleriyle Matrix blok zincirini entegre etmek ve bu sayede emirlerin özerk bir şekilde ortaya çıkmasını sağlamak olacak. Dördüncü ve son evre, “Age of Wonder”. Madencilik donanımının prototipinin yanı sıra AI tabanlı madencilik mekanizmalarının gelişimi bu evrede gerçekleştirilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment