Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Önümüzdeki Kasım Ayında ICO Yasağını Kaldırabilir

Güney Kore hükümetinden bir yetkilinin yaptığı açıklamalara göre hükümet, ICO’lar hakkında kasım ayında yeni bir değerlendirme yapacak.

Güney Kore hükümetinin politika koordinasyon biriminden sorumlu olan Hong Nam-ki, ülkedeki Millet Meclisi oturumunda kanun yapıcılara hitap etti. Nam-ki, oturumda yaptığı açıklamalarda hükümete bağlı yasal düzenleyicilerin ICO’lar hakkında yeni araştırmalar yapmaya başladıklarını, bu konunun önümüzdeki aylarda yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Nam-ki ayrıca ülkenin finans otoritelerinden olan Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC) eylül ayından beri ICO’lar hakkında çeşitli anketler düzenlediğini söyledi. Nam-ki, şu ana kadar yapılan çalışmaların gidişatı hakkında şu yorumu yaptı:

“Ekim ayının sonlarında konuyla ilgili araştırmalar tamamlanacak ve hükükmet kasım ayında bu araştırmaların sonuçlarına göre yeni bir karar verecek.”

Güney Kore hükümeti geçtiğimiz yıl ICO’ları yasaklama kararı almıştı ancak o zamandan bu zamana ülkede pek çok şey değişti. Kripto para sektörü için en önemli ülkelerden biri haline gelen Güney Kore, ICO konusu hakkında bir süredir çeşitli tartışmalar yaşıyor.

Nam-ki, mecliste konuşma verirken kendisine Demokratik Parti üyelerinden Jeon Haecheol tarafından bir soru soruldu. ICO yasağını kaldırma taraftarı olan Jeon, oturum sırasında şu yorumu yaptı:

“Eğer zaman harcarsak ülkedeki Blockchain sektörü ciddi zorluklarla karşılaşabilir. Blockchain sektörünü geliştirmek için atacağımız adımlar olabildiğince gerçekçi ve spesifik olmalı ve benim nazarımda, ICO yasağını kaldırmak bu tanıma uyuyor.”

Nam-ki yaptığı konuşmada hükümetin Blockchain ile ilgili de çeşitli çalışmalar yürüttüğünü, hatta bu alanda araştırma yapmak için önümüzdeki yıllarda 30 milyon dolar gibi bir bütçe ayırdığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment