Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Vatandaşlarının Ortalama Kripto Yatırımı 6 Bin Dolar

Kripto para sektörünün önemli merkezlerinden birisi olan Güney Kore’de yapılan bir araştırmada, ülkede kripto paralara olan bakışı ortaya koydu. Güney Kore halkının kripto para konusundaki yatırım alışkanlıklarını öğrenmek için yapılan çalışmaya 2500 kişi katılırken, kripto para yatırımı yapanların oranı yüzde 7,4 olarak dikkat çekti.

Bu rakam, bir önceki yılın verilerine göre yaklaşık yüzde 1’lik artışın yaşandığını ortaya koyarken, bununla birlikte Güney Kore vatandaşlarının ortalama yaptığı kripto para yatırımı da yüzde 64 artarak tam 6 bin dolar olarak belirlendi.

Son bir yıllık süreçte daha fazla kişinin Bitcoin almaya başladığı ifade edilirken, aynı zamanda kripto para yatırımı yapan kişilerin yaş dökümlerine de değinildi.

Buna göre, Güney Kore vatandaşları arasında en fazla kripto para yatırımı yapan kişiler, 50’li yaşlarında olan insanlar. Bunları ise 30-40 yaş arası kişiler takip ediyor.

Yapılan araştırmanın sonuç bölümünde, Güney Kore merkezli birçok borsanın yaşadığı hack saldırılarına ve sektördeki genel olumsuz havaya rağmen, yatırım alanında daha fazla kişinin bu sektöre girmesinin ‘dikkat çekici’ olduğu ifade edildi.

Kripto para piyasalarının en güçlü aktörlerinden birisi olan Güney Kore hükümeti de, gereken regülasyonları bir an önce ortaya koyarak, ülkede yer alan şirketleri rahat ettirme amacını taşıyor. Son yapılan haberler, Güney Kore’nin kripto para alanındaki etki gücünü arttırıp, bu alanda rakiplerinin önüne geçme isteğinde olduğunu da açıkça ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment