Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de 50.000’den Fazla Otelde, 12 Çeşit Kripto Para Kabul Edilecek

50.000’den fazla otel ve diğer konaklama tesislerine sahip bir Güney Koreli seyahat web sitesi, Kore’deki büyük kripto para borsası olan Bithumb ile olan bir ortaklık sayesinde 12 kripto parayı kabul etmeye başlayacak.

50.000’den Fazla Otel İçin Kripto Para Ödeme Seçeneği

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb, Salı günü Seul’de kurulu olan With Innovation Corp ile yaptığı ticari ortaklığı duyurdu. Müşteriler bu ortaklık sayesinde oteller, moteller, konuk evleri ve kamp alanları da dahil olmak üzere 50.000’den fazla konaklama tesisi için kripto para ödeyebilecek. Küçük ve orta ölçekli konaklama tesislerinde uzmanlaşan bu hizmet, “Burada nasılsınız?” olarak tercüme edilen bir marka adı altında faaliyet gösteriyor. Hankyoreh gelişmeyi ayrıntılı bir şekilde anlattı:

“Kullanıcı bir otel, tatil yeri veya motel rezervasyonu yaparken Bithumb hesaplarında tutulan dijital para ile ödeme yapabilecek. Burada [Kore] yaklaşık 50.000 tane kayıtlı işletme var”.

Bu yazı yazılırken Bithumb, 24 saat ticaret hacmiyle küresel olarak beşinci ve Güney Kore’de ikinci büyük kripto para borsası konumunda. Kakao Corp. destekli Upbit şu anda ülkenin en büyük kripto para borsası.

Desteklenen 12 Kripto Para

Bithumb, platformun desteklediği ve müşterilerin kullanılabileceği 12 kripto paranın hepsini açıkladı: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple, Ether, Ethereum Classic, EOS, Qtum, Monero, Litecoin, Zcash, Bitcoin Gold ve Dash. Haber sitesinin aktardığına göre borsa şu yorumlarda bulundu:

“Yurt içi ve yurt dışı seyahat edecek olan kişilerin, dijital paraları ödeme ve rezervasyon yapmak için kullanacağını düşünüyoruz. Bu yöntem de getirdiği kolaylık ile olumlu etki yaratacaktır”.

Zdnet Korea’nın açıkladığına göre müşteriler, With Innovation uygulamaları ile bir oda rezervasyonu yapabilir ve faturalarını Bithumb hesaplarındaki herhangi bir kripto parayla ödeyebilir. Ayrıca Zdnet, bu uygulamanın “ayda yaklaşık 2 milyon kullanıcısı” olduğunu belirtti. Hem Android hem de iOS’da mevcut olan Google Play Store’daki uygulama, ortalama 4.4 yıldızla 41.000’in üzerinde değerlendirmeye sahip. Bu sırada iTunes store neredeyse 5.700 kullanıcıya ve ortalama 4.7 yıldız değerledirmesine sahip.

Yonhap’ın belirttiğine göre Bithumb, bu yılın ilk yarısında tanıtılacak olan hizmetin mümkün olan en kısa sürede başlatılacağını söyledi. Borsa, kripto paraların Kore de ki kullanımını arttırmak için çeşitli şirketlerle sürekli görüştüğünü de ekledi. Daha sonra Green Economy tarafından belirtilene göre Bithumb, şu yorumda bulundu:

“Ülkemiz, Kore’nin en büyük konaklama uygulaması ile ortaklık kurarak kripto paraları küresel olarak yayan bir akımın parçası haline geldi”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment