Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Bitcoin Rahat Bırakılacak

Güney Kore’de finans yasalarını düzenleyen kurumun yöneticisi, yayınlanan bir rapora göre Bitcoin alım satımları için herhangi bir sınırlama “planı olmadığını” söyledi.

Koreli Finansal Gözetim Servisi (FSS) kurumunun başkanı Choe Heung-sik, dün gazetecilere yaptığı açıklama ardından yayınlanan bir rapora göre servisin kripto paraları “resmi bir para birimi” gibi değerlendirmediğini söyledi. Bu da dijital paraları düzenleyen bir yasa tasarısının olmayacağına işaret ediyor.

Korea Times’dan gelen bir habere göre Choe, Güney Kore hükümetinin kripto paraların bir ödeme yönteminden çok borsa için kullanıldığını düşündüğünü söylüyor. Bu açıklamaya bakacak olursak Finansal Gözetim Servisi kripto paraların finansal bir ürün olduğuna inanmıyor.  Bu yüzden de kurumun görüşü bunların alım satımının finansal bir hareket olarak sayılmaması yönünde.

“Bizler kripto paraların alım satımlarını takip etsek de şimdilik borsaları ve marketleri denetlemek için herhangi bir planımız yok. Eğer bir gün dijital paralar gerçek bir para birimi sayılırsa o zaman denetim meselesi tekrardan masaya yatırılabilir. ”

Gözetim Servisi’nin açıklaması Güney Kore’deki Bitcoin gibi kripto paraların popüler hale gelmesiyle yayınlanmış olabilir. Özellikle geçenlerde, ülkenin en büyük yerel borsası Bithumb’da büyük bir teknik sorun yaşanmıştı. Bu sorun da kullanıcıların milyarlarca dolarlık potansiyel kazancının yok olmasına sebep olmuştu. Bu olaydan sonraysa gözler resmi kaynaklara döndü. Finansal Gözetim Servisi’nden gelen bu açıklamanın olayla bir bağlantısı var mı, kullanıcılar arasında merak edilen bir konu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment