Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Blockchain Araştırmalarına Vergi İndirimi Geliyor

Güney Kore Hükümeti, Blockchain sektörünü kalkındırabilmek için bu alanda araştırma yapan şirketlere vergi indirimi sunma kararı aldı.

Güney Kore Hükümeti, ülkedeki belli başlı şirketlere çeşitli avantajlar sunuyor. Bunlardan birisi vergi indirimi. Hükümet, bundan böyle Blockchain teknolojisi hakkında yürütülen araştırmalar için da vergi indirimi sağlayacak.

Ülkedeki Strateji ve Finans Bakanlığı, geçtiğimiz yıl ülkedeki vergi yasalarının değiştirilmesine yönelik öneride bulundu. Blockchain teknolojisi, bu öneri sayesinde vergi indiriminden yararlanacak. Blockchain’in yanı sıra giyilebilir robot alanında çalışan şirketler de bu indirimden faydalanacaklar.

Güney Kore’nin şirketlere sunduğu bu vergi indirimi, şirketin büyüklük seviyesine göre değişiklik gösteriyor. Hükümet büyük çaplı şirketlere yüzde 0 ile yüzde 2, orta çaplı şirketlere yüzde 8 ile yüzde 15, küçük çaplı şirketlere ise yüzde 25 oranında vergi indirimi sağlıyor.

Ülkedeki yetkililer, vergi indirimi sağlanan alanlardaki gelişimin çok daha hızlı ilerlediğini düşünüyor ve bu yüzden bu gibi kararlar alıyorlar. Yetkililer Blockchain sektörünün de hızlı bir şekilde gelişmesini ve kalkınmasını istedikleri için bu yeni kararı aldılar.

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde Güney Kore’deki kripto para borsalarının güvenlik seviyelerine ilişkin bazı bilgiler aktardık. Ülkedeki yetkililer, borsalarla ilgili yaptıkları çalışma sonucunda çok az sayıda borsanın aslında gerçekten “güvenli” olduğu kanısına vardılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment