Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Washington’da Yeni Bir Blockchain Merkezi Kuruluyor

Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki Douglas İlçesi yetkilileri, Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni bir yenilik merkezi kurmayı planlıyorlar.

Washington’un merkezinde yer alan Douglas İlçesi’ne yeni bir Blockchain merkezi geliyor.

Bu bölgedeki hidroelektrik santraller sayesinde elektrik fiyatları bir hayli ucuz. Bu yüzden Washington’un merkez ilçeleri, halihazırda çok sayıda kripto para madencisine ev sahipliği yapıyorlar.

Kripto para ve Blockchain sektörlerinin bir hayli verimli olduğunu düşünen ilçe yönetimleri, bu sektörlerin gelişimine katkıda bulunmak için yeni adımlar atıyorlar. Bu adımlardan bir yenisi Douglas İlçesi yerel yönetiminden geliyor.

İlçe yetkililerinden Lisa Parks, kripto para ve Blockchain sektörlerinin sadece “sayılardan” ibaret olmadığını, tek önemi şeyin piyasa olmadığını hatırlatıyor ve şöyle ekliyor:

“Kripto paralar sadece yükselişlerden veya düşüşlerden ibaret değiller.”

Douglas İlçesi Ticaret Departmanı, Blockchain araştırmaları için kurulacak olan bu yeni merkeze başlangıç aşamasında 50 bin dolarlık katkıda bulunacak.

Yetkililerin açıklamalarına göre Washington’un merkez ilçeleri, kripto para madencileri için bir hayli değerliler. Özellikle Douglas İlçesi’ndeki yetkililer, kripto para sektörü için halihazırda önemli bir rol oynadıklarını düşünüyor ve bu rollerini iyice kuvvetlendirmek istiyorlar:

“Bölgemiz belli başlı özellikleri sayesinde kripto para sektöründeki kişilerin ilgisini çekiyor. Bu ‘özellikleri’ paraya çevirmenin yolunu bulmalıyız.”

Kripto para madencileri bu bölgelerle ilgileniyor olsalar da bazı ilçelerin madencilerden pek haz etmediklerini biliyoruz.

Bunlara örnek olarak yine Washington’un merkez ilçelerinden olan Chelan’ı gösterebiliriz. Bölgedeki yetkililer, kripto para madencilerinin ucuz elektrik kullanmalarından pek hoşnut değiller.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment