Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Menkul Kıymet Tokenlarına Yönelik Yönerge Detayları

Güney Kore, ülkede hangi tür dijital varlıkların menkul kıymet olarak kabul edileceğini ve düzenleneceğini belirleyen bir kılavuz oluşturdu.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından yakın tarihte yapılan bir açıklamada menkul kıymet olarak kabul görecek varlıkların niteliksel detaylarına yer verildi. Açıklamada, ülkenin Sermaye Piyasası Kanunu‘nda belirtilen özelliklere uyan dijital varlıkların menkul kıymet olarak değerlendirileceği vurgulandı.

FSC ayrıca hangi dijital varlıkların büyük olasılıkla menkul kıymet olarak sınıflandırılacağına dair örnekler de verdi. FSC’ye göre bu kapsam, ticari faaliyetlerde bir pay sağlayan, sahiplerine temettü için haklar veren veya yatırımcılara kar sağlayan tokenları içeriyor.

Öte yandan, ilk aşamada menkul kıymetlerin özelliklerine uymayan dijital varlıklar, yaklaşan diğer düzenlemeler kapsamında değerlendirilecek.

Mali düzenleyici kurum ayrıca söz konusu bu yeni kılavuzun ülke içinde menkul kıymet belirteçlerinin yasallaştırılması, çıkarılması ve dağıtılmasına yönelik hazırlıkların bir parçası olduğunu belirtti.

FSC geçtiğimiz günlerde, menkul kıymet token’ı ihracına izin vereceklerini ve güvenli bir dağıtım sistemi kuracaklarını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!