Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Borsadan 15 Milyonluk Bitcoin, Ethereum ve Bu Altcoinden Çalındı!

Güney Koreli kripto para borsası GDAC, uğradığı siber saldırı sonrasında borsada tutulan varlıkların yaklaşık %23’ünün kaybettiğini bildirdi.

GDAC 10 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, 9 Nisan tarihinde gerçekleşen bir siber saldırı sonrasında borsa bünyesinde bulunan varlıkların %23’ünün kaybettiğini açıkladı.

Verilen bilgilere göre saldırganlar, borsadan toplam 13 milyon dolar değerinde 60,6 Bitcoin (BTC), 350,5 Ethereum (ETH), 10 milyon Wemix (WEMIX) ve 220 bin Tether (USDT) çaldı.

Borsa, yapılan saldırı sonrasında güvenlik önlemi olarak para yatırma ve çekme sistemlerini askıya aldığını ayrıca Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı’na konu hakkında bildirimde bulunularak araştırma talep edildiğini açıkladı.

GDAC, bunların yanı sıra yerel kolluk kuvvetlerinin yardımını başvurulduğunu ve diğer kripto para borsaları başta olmak üzere sektör aktörlerinden konu ile ilgili iş birliği talebinde bulunulduğunu ifade etti.

Haberin piyasaya düşmesiyle birlikte saldırganlar tarafından en çok çalınan token olan WEMIX, 1,27 dolar seviyelerinden %25’e yakın düşüş yaşayarak 0,984 dolara kadar geriledi. Daha sonra yukarı yönlü toparlayan WEMIX yazım esnasında 1,2 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!