Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Classic DeFi Projesi Hacklendi: Milyarlarca LUNC İçin Binance CEO’suna Çağrı!

Terra Classic’in (LUNC) en çok kullanılan merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Terraport Finance (TERRA) siber saldırıya uğradı.

Luna Classic (LUNC) yakım oranını artırmak amacıyla kurulan “TerraCVita” grubu tarafından geliştirilen Terraport Finance 10 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, protokolün likidite havuzunun siber saldırıya uğrayarak boşaltıldığını duyurdu.

Saldırganların, protokolden 9,5 milyon adet Terra Liquidity cüzdanının yerel token’ı TERRA, 15 milyar Terra Classic (LUNC) ve 5,5 milyon Terra Classic USD (USTC) çaldığı belirtildi. Çalınan fonların toplam değeri yaklaşık 2 milyon dolar civarlarında bulunuyor.

Çalınan varlıkların Binance ve MEXC Global’e yatırıldığı iddia edildi. LUNC topluluğu, konu hakkında Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile sosyal medya üzerinden iletişime geçti. CEO CZ, konu hakkında acilen Binance üzerinde bir rapor açılmasını tavsiye ederken bu yöntemin ona doğrudan ulaşmaktan daha hızlı olacağını çünkü olay hakkında yeterince bilgiye sahip olmadığını söyledi.

CZ açıklamasından kısa bir süre sonra yaptığı duyuruda, Binance’e herhangi bir fon aktarımı tespit etmediklerini belirtti. Fonların MEXC ve KuCoin’e aktarıldığını söyleyen CEO, konu hakkında yapabilecekleri bir şey olmadığını ifade etti. Topluluk üyeleri, CZ’nin açıklamaları üzerine MEXC ve KuCoin’den ilgili varlıkların dondurulması için talepte bulundu. KuCoin ve MEXC, konu hakkında çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Terraport geliştiricileri, yeterli güvenlik önlemini almadıkları ve konu hakkında kendilerine yapılan uyarıları görmezden geldikleri gerekçesiyle yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Verilere göre saldırı haberi, LUNC üzerinde ciddi bir düşüş etkisi yaratmadı. LUNC yazım esnasında 0,000123 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!