Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Borsanın Eski Yöneticisinden İtiraf: Token Listeleme Karşılığı Rüşvet Aldı!

Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsalarından biri olarak anılan Coinone’un eski yöneticisi ve komisyoncusu rüşvet suçlamalarını kabul etti.

Güney Kore medyası tarafından sunulan yakın tarihli bir haberdekripto paraların listelenmesi karşılığında rüşvet aldığı iddia edilen Coinone’un eski listeleme müdürü ve komisyoncusunun 25 Mayıs‘taki duruşmada suçlamaları kabul ettiğine yer verildi. Seul Güney Bölge Mahkemesinde sunulan belgelerde eski listeleme müdürü Jeon Mo-ssi ve komisyoncusu Ko Mo listelemeler karşılığında rüşvet aldığını itiraf eden isimler olarak açıklandı.

Sanıkların avukatı tarafından mahkemeye yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Temel olarak savcılığın gerçeklerini kabul ediyoruz ancak tüm kanıtları göremediğimiz için incelemeden sonra nihai bir görüş sunacağız.

Coinone’da görev alan bir başka eski listeleme müdürü Kim Mo ve komisyoncusu Hwang Mo ise aynı şekilde listeleme karşılığı rüşvet almakla suçlanıyor. Mahkeme belgelerinde eski listeleme müdürü Kim Mo’nun listemeler karşılığında 1,51 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edildi. Öte yandan Mo’nun komisyoncusu olarak bilinen Hwang Mo ise listelemeleri kolaylaştırmakla suçlandı. İkilinin avukatı, mahkemeye yaptığı açıklamada kanıtları okumayı bitirmediklerini ve daha sonra yorum yapacaklarını belirtti.

Coinone’un ekip başkanı olan Kim Mo, Ko Mo’dan 451 bin dolar ve Hwang Mo’dan 331 bin dolar olmak üzere toplam 783 bin dolar almakla suçlanıyor Hwang Mo ise Jeon’a 1,1 milyon dolar ve Kim’e 331 bin dolar değerinde rüşveti tahsis etmekle suçlanıyor.

Jeon’un yöneticilik yaptığı esnada rüşvet karşılığı listelediği tokenlardan özellikle bir tanesi dikkat çekiyor. Furiever Coin olarak adlandırılan ve sadece Coinone’da listeli olan bu varlığın Seul’deki Gangnam bölgesinde yakın zamanda gerçekleşen bir kaçırma ve cinayet soruşturmasıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Polis, 48 yaşındaki bir kadının başarısız bir kripto para yatırımının intikamı olarak kaçırılmış ve öldürülmüş olabileceğinden şüpheleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!