Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya CBDC Pilot Programı İçin 14 Katılımcıyı Seçti: Aralarında Visa ve Microsoft Var!

Brezilya Merkez Bankası (BCB) merkez bankası dijital parası (CBDC) pilot testine katılmak üzere seçilen 14 kurumu açıkladı.

BCB 24 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, CBDC platformu Real Digital’ın pilot testine katılmak için 100’den fazla bireysel kurum ve tüzel kişilikten oluşan toplamda 36 konsorsiyumdan gelen test başvurularının sonuçlandırıldığını belirtti. Banka, Visa ve Microsoft’un da aralarının bulunduğu 14 ilgili tarafın teste katılmasına karar verdiğini bildirdi.

BCB, katılımcıların ödeme kurumları, kooperatifler, kamu bankaları, kripto varlık hizmeti geliştiricileri, finansal altyapı operatörleri ve ödeme düzenleme enstitüleri temsilcileri arasından seçildiğini belirtti.

Katılımcılar arasında teknoloji devi Microsoft, ödeme hizmetleri devi Visa, Brezilya merkezli bankaların yanı sıra Brezilya’nın en büyük dijital bankası NuBank bulunuyor. Ayrıca aralarında, büyük özel bankalar Bradesco ve Itaú Unibanco, Santander yerel bankalardan BV, BTG, ABC, Brezilya Bankalar Birliği de yer alıyor.

Haziran ayının ortasında başlaması planlanan programa kripto para atılımları ve Bitcoin (BTC) bağlantısı ile bilinen NuBank’in ve yerel borsa B3’ün de dahil edilmesi ise dikkatleri çekti.

Bazı tarafların bireysel başvuru yaptığı görülürken 8 tarafın da konsorsiyum halinde 37 katılımcıdan oluştuğu bildirildi.

Program kapsamında, platformun gizlilik ve programlanabilirlik işlevleri federal kamu menkul kıymetleri teslimatına karşı ödeme protokolleri senaryosu üzerinde yapılan testlerden oluşacak.

BCB, geçtiğimiz yılın mart ayında CBDC araştırma ve geliştirmeleri için 9 kurumla anlaştığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!