Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Dev Borsa Upbit’e Zorlu Asya Ülkesinden Kripto Para İzni Çıktı!

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) kripto para hizmetleri sağlayabilmek için “prensipte onay” aldı.

Kripto para borsası Upbit, Singapur’da zoru başarmaya çok yakın olduğunu duyurdu. Borsa tarafından açıklamada, Singapur’un merkez bankası MAS’tan Başlıca Ödeme Kuruluşu (MPI) lisansı için ön onay alındığına yer verildi. Bu gelişmeyle birlikte Upbit, yerel bir lisans için ülkenin merkez bankası ve mali düzenleyicisinden ilk onayı almış oldu.

Bu lisans sayesinde Upbit, bireysel ve kurumsal yatırımcılara dijital ödeme token hizmetlerini sunabilecek. Borsa, MAS’tan tam onay gelene kadar ilgili hizmetleri sunmaya devam edebilecek.

Gelişme hakkında açıklamada bulunan Upbit Singapore’un CEO’su Alex Kim, gelen bu prensip onayının Singapur işleri için önemli bir adım olduğunu vurguladı:

2018’den bu yana, Asya’nın önde gelen finans merkezi Singapur’da bir dijital varlık işi için sağlam temeller inşa ediyoruz. MAS’tan gelen bu onay, dijital varlık inovasyonunun ön saflarında yer alan Singapur’daki varlığımızı derinleştirmemiz için stratejik bir kilometre taşıdır. Küresel güç merkezimiz olan Singapur, perakende, kurumsal ve altyapı odaklı işletmeler için yeni yeteneklerin kilidini açıyor.

Kısa süre önce ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, en zor düzenleyici şartlara sahip olan ülkelerden biri olan Singapur’dan MPI lisansını almayı başaran borsalar arasında yer almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!